Instagram lader dig downloade en kopi af din data - otte år efter Facebook

Illustration: ulyanaandreeva, BigStock
For tiden får Facebook meget opmærksomhed for deres laissez-faire holdning til brugernes data, men det er først nu, at Instagram tilbyder en basal service, der har været tilgængelig hos Facebook siden 2010.

Instagram har en løsning på vej, der tillader brugerne at downloade alt indhold, de nogensinde har smidt op på det sociale medie.

Det skriver Reuters og en række andre medier.

»Vi er ved at bygge et værktøj til at flytte data, der vil tillade, at brugerne kan downloade billeder, videoer og beskeder, de selv har lagt op på Instagram,« skriver en talsmand i en mail.

Hvis Instagram når at få værktøjet klar til 25. maj, vil det hjælpe med at gøre mediet GDPR-compliant, da data portability er et krav i forordningen, påpeger TechCrunch.

Fokus på sociale medier og data

Instagram har over 800 millioner brugere, men har altså ikke tidligere gjort det muligt at downloade, hvad man selv har lagt op. Til sammenligning tilbød Facebook sine brugere muligheden for at hente kopier af al data helt tilbage i 2010.

Opdateringen kommer ikke blot lige op til GDPR, men også umiddelbart i kølvandet på Cambridge Analytica-sagen, der for alvor har gjort verdens brugere opmærksomme på, hvordan deres data bliver brugt og solgt.

Læs også: Nyhedsanalyse: Data blev råhøstet fra Facebook-brugerne - bag et videnskabeligt figenblad

Mark Zuckerberg, Facebooks stifter og direktør, har brugt de seneste to dage på at besvare de amerikanske politikeres spørgsmål, men om de mange timers forhør faktisk kaster et resultat af sig, kan man kun gisne om indtil videre.

I mellemtiden kan Instagram-brugere vente på svar på, hvorvidt det bliver muligt at hente andet data fra det sociale medie såsom følgere, likes, kommentarer, stories og overskrifterne på billederne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Morten Andersen

Facebook opkøbte Instagram tilbage i 2012 - derfor virker det lidt suspekt, at det har taget dem så lang tid at bygge dette værktøj, når de i forvejen har haft det fornødne framework fra Facebook. Mon Ikke bare de har benyttet de seks år, til at malke mere data ud af deres brugere, end de vil ud med?

Med venlig hilsen
Morten Andersen
www.aw-media.dk

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder