Ingen overbelastning af krisehjemmeside

Trods dagbladet Politikens opfordring til at spidsbelaste ny krisehjemmeside var det småt med besøgende på premieredagen på kriseinfo.dk.

Den nye danske hjemmeside til kriseorientering kriseinfo.dk klarede sig fint gennem premieredagen.

Dagbladet Politiken havde ellers opfordret bladets 500.000 læsere til at gå ind på hjemmesiden den første dag hjemmesiden var i luften præcist klokken 12.00 - angiveligt for at konstatere, om hjemmesiden kunne klare det forventede pres under en krisesituation.

Kriseinfo.dk kører på det internationale Akamai-netværk, der har servere stående over hele kloden, så webtrafik altid kan finde nye veje til en given hjemmeside, hvis en server i nettet bliver overbelastet.

Tilsagnet fra leverandøren Siemens til Beredskabsstyrelsen, der står bag hjemmesiden, var netop at kunne klare en trafikmængde svarende til 500.000 brugere.

Men så mange efterfulgte ikke Politikens opfordring.

Til Version2.dk oplyser Beredskabsstyrelsen, at de kun registrerede begrænset belastning af systemet, og de kun har registreret 20.000 sidevisninger i tidsrummet frem til kl 13.00 på premieredagen den 17. juni.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Tony Albers

Lad os slå en ting helt fast:

Kriseinfo.dk er et SUPPLEMENT til DR's nødsendere. Hvis der sker noget alvorligt, så tænd for radioen! Husk en med håndsving eller en på batterier.

Nu ved jeg ikke hvor mange der oplevede internettets stabilitet den 11/9 2001 ved 13:30-tiden, men svartiderne var så lange, at det i praksis var ubrugeligt. radiokommunikation og TV fungerede som i ved fint.

Derfor er det naivt at tro at denne side er det eneste saliggørende. Den er naturligvis et kærkomment supplement, men heller ikke mere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere