Ingen kender antallet af Windows XP-pc'er truet af support-stop

12. marts 2014 kl. 14:447
Kun Microsoft ved, hvor mange pc'er med Windows XP, som ikke længere vil få opdateringer efter den 8. april.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den 8. april er det sidste gang, Microsoft udsender sikkerhedsopdateringer til den nu 13 år gamle styresystem Windows XP. Derefter vil Windows XP-brugere enten skulle købe sig til ekstraordinær support eller være potentielle ofre for kriminelle, der udnytter de resterende sikkerhedshuller.

Imidlertid er der ingen, der ved, hvor mange brugere der risikerer at få problemer efter den 8. april. Det skriver InfoWorld.

Det er formentligt Microsoft, som kommer tættest på, hvis selskabet er i stand til at se, hvor mange Windows XP-pc'er, der downloader den sidste runde af sikkerhedsopdateringer. Men selskabet vil ikke oplyse antallet af hverken Windows-enheder eller andre af selskabets softwareinstallationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud fra webstatistikker og samlede anslåede tal for pc-markedet vurderes antallet af Windows XP-pc'er til at være et sted mellem 300 millioner og en halv milliard pc'er. En ukendt andel af disse enheder er dog piratkopierede versioner, som Microsoft må formodes ikke at kunne overtale brugeren til at betale for en opgradering til Windows 7 eller nyere.

I Danmark er andelen af piratkopierede udgaver af Windows XP væsentligt lavere end i flere asiatiske lande, men blandt andet de danske regioner har været nødt til at købe sig til forlænget support, fordi de ikke har nået at udskifte Windows XP på sygehusene.

De globale statistikker for udbredelsen af Windows XP angiver, at styresystemet kan have en markedsandel på op mod 30 procent. Der er dog store forskelle fra land til land.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
12. marts 2014 kl. 22:44

Jeg har oprettet en ekstra partition og installeret Lubuntu. Ved start vælges mellem Lubuntu til online brug og Win XP til offline brug. Lidt bøvlet, men ok til privat brug. Lubuntu starter betydeligt hurtigere end Win XP på samme hardware.

7
13. marts 2014 kl. 18:20

Hovsa! Det havde jeg ikke tænkt på. Det skal de selvfølgelig begge være, når man vil sammenligne. Min XP er ikke nyinstalleret.

4
12. marts 2014 kl. 21:07

"Ingen kender..."

"Kun Microsoft ved..."

1
12. marts 2014 kl. 18:29

Microsoft anbefaler at man opgraderer til en ny windows-version. Det kan man vel også i en del tilfælde, men ofte vil det ikke være muligt, eller være en dårlig løsning. Jeg tror nyere Windows har det dårligt med kun 1 GB RAM, og meget dårligt med 512 MB RAM. Så kan man sætte noget mere RAM i. En anden mulighed er at køre Linux, det er nok også sikrere i det lange løb, pga. betalte bagdøre i Windows. Der mangler muligvis drivere i Windows til gammelt udstyr. Måske kan man køre Citrix eller Linux tynde terminaler. Der findes Linux-versioner der kan køre med ret lidt RAM - fx 512 MB.

Anyway jeg synes det er synd at skrotte alt dette hardware.

Pga. problemets omfang vil jeg opfordre Version2 til at gå dybere ind i problematikken, med konkrete råd til de uheldige ejere.