Ingen hokus pokus: Nu kører Netflix native på Linux

Det skulle ikke længere være nødvendigt med Windows-oversætteren Wine eller andre fiksfakserier for at se Netflix direkte på Linux via den seneste beta af Googles Chrome-browser.

Som det vil være flere bekendt er DRM-beskyttet indhold dårligt foreneligt med en lang række Linux-distributioner. Så hvis sådan noget som Netflix har skullet bringes til at virke, har det indebåret en vis portion hokus pokus. Eksempelvis Wine, der gør det muligt at køre en del Windows-software i et Linux-miljø.

Men nu lader der til at være et gennembrud på vej i det departement. I hvert fald rapporterer Ubuntu-sitet OMG! Ubuntu, at det med den seneste betaudgave af Googles Chrome-browser skulle være muligt at narre Netflix til at køre native i blandt andet Ubuntu. Og altså uden Wine, virtuelle maskiner eller andre af den slags krumspring. Lidt fiflen er det dog stadig nødvendigt at udføre.

Forklaringen på native-understøttelsen på Linux skulle ifølge OMG! Ubuntu være, at World Wide Web Consortium (W3C) tidligere på året gik videre med planerne om at understøtte DRM-beskyttet indhold via HTML5-video og EME-specifikationen (Encrypted Media Extension).

Google beskriver EME som 'et Javascript API, der gør web-applikationer i stand til at interagere med DRM-systemer og dermed tillade afspilning af krypteret medieindhold.'

Og Netflix har i juni i år bebudet understøttelse af HTML5-afspilning i Windows 8.1 og Safari via EME. Og da Google bakker op om EME, har Chrome fået understøttelse af specifikationen.

En afledt effekt af disse begivenheder er, at Netflix nu skulle køre på flere Linux-distributioner. OMG! Ubuntu melder om succesfortællinger på Arch Linux, Gentoo, Ubuntu 14.10 Alpha. Og så på Ubuntu 14.04 LTS med opdaterede libnss3*-pakker.

Sådan gør du

Version2 har ikke selv testet (endnu), men OMG! Ubuntus pålideligt udseende fremgangsmåde, der tager afsæt i Ubuntu 14.04, er som følger:

Du skal bruge:
- Ubuntu 14.04 LTS* eller 14.10 Alpha
- Google Chrome Beta eller Dev (v37+)
- Et aktivt Netflix-abonnement
- Og så skal du vælge det, der på engelsk hedder 'Prefer HTML5' i 'Netflix Account > Playback'

Du skal anvende Chrome Beta eller Dev på nuværende tidspunkt, stable fungerer ikke her. Både 32-bit og 64-bit skulle til gengæld virke.

Netflix skal nu narres til at skifte til EME-baseret afspilning ved mødet med Linux-systemet. Det sker ved at fifle med User-Agent-strengen, så browseren foregiver at være et understøttet Netflix-miljø.

For at klare det på en smart måde foreslår OMG! Ubuntu at hente User-Agent Switcher Extention fra Chrome Web Store.

Højreklik på ikonet, der fremkommer i browserens øverste højre hjørne, og vælg options. Lav en ny User-Agent med følgende parametre.

 • Name: Netflix Linux
 • String: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/38.0.2114.2 Safari/537.36
 • Group: (is filled in automatically)
 • Append?: Select ‘Replace’
 • Flag: IE

Hvad Ubuntu 14.04 LTS angår, skulle det også være nødvendigt at opdatere libnss3 til en nyere udgave end den, der er installeret. En debattør nævner under originalartiklen, at det skulle være nødvendigt at logge ud og ind igen efter opdatering af libnss3. En anden debattør måtte køre: sudo apt-get -f install for at løse dependency-problemer ved libnss3.

Læs mere hos OMG! Ubuntu om opdateringen af libnss3.

Gå så ind på netflix.com i et nyt tab og vælg 'Netflix Linux' i User-Agent Switcher. Det skulle få siden til at genindlæse - nu med HTML5 afspilning på Linux.

OMG! Ubuntu påpeger: Selvom løsningen måtte virke lige nu, kan Netflix ændre på noget i fremtiden, så ovenstående ikke længere fungerer til native afspilning under Linux.

Som sagt er så godt som intet af ovenstående afprøvet af redaktionen i praksis, men lad endelig eventuelle erfaringer flyde frit i debatten herunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Morten Svendsen

Vil nu ikke mene at pipelight var en dårlig oplevelse. Der var enkelte bugs ved brug af gnome men ellers god oplevelse. Håber dog XBMC gutterne kan bruge dette til at lave netflix understøttes.

 • 4
 • 0
#7 Jimmy Christiansen

Lidt fokus fokus skal der vel til når man skal lege browserens user agent string, og så skal linux vel altid lige have en magisk kommando er to.

Bør overskrifter ikke være: nu med mindre hokus pokus?

Det vigtige ord er native. Så længe det kun virker i en beta, er en tilpasset user agent string ikke meget hokus pokus. Og nej, der kræves ikke andre magiske kommando'er end det der er nævnt i artiklen. Jeg behøvede endda ikke -f i apt, som nævnt i denne artikel.

 • 3
 • 0
#9 Jakob Damkjær

Prøvede HTML5 versionen af netflix på Yosemite Mac OS X afinstallerede silverlight og på en 5/1 forbindelse var der relativt ofte kvalitetsproblemer stop af streaming osv. Tænkte det var forbindelsen der var lidt dum så jeg checkede med iOS app på en iPad og kvaliteten var i top igen... Geninstallerede silverlight og kvaliteten var tilbage i vanligt leje (dvs helt i top med minimal ventetid mht streaming... Endeligt var det jo muligt at Yosemite beaten var lidt dum men vimeo virkede fint med HTML5 playeren.. Og 1080p High profile film streamet fra iTunes virker også fint og uden udfald (ie. Skift væk fra HD kvalitet og hak i frameraten)...

Så det virker som om Netflix skal trække lidt i arbejdstøjet med deres html5 player...

Nogen erfaringer mht til kvalitetes udfald mht html5 og netflix på chrome og Linux ?

 • 2
 • 0
#11 Kim Henriksen

Mit pronblem med pipelight, var at det brugte så mange "hestekræfter" at jeg ikke kunne bruge min laptop til ret meget andet også larmer kølingen i min laptop rigtig meget ved fuld belastning.

Vi Linux brugere er jo ikke vant til at skulle have det nyeste og hurtigeste hardware, for at være "med" ;-)

 • 6
 • 0
#12 Kasper Lyster

Kært barn har mange navne, måske det virker som hokus posus for mennesker som ikke er stærk i Linux og andre ser det som en løsning som køre native og derfor ikke er hokus pokus. For undertegnet handler det om at det køre native, samt at det kræver at man retter i nogle indstillinger.

 • 0
 • 0
#13 Hans Henrik Jakobsen

Så havde jeg lukket min Netflix konto for lang tid siden.

Det er virkelig irriterende at de "store" selskaber ikke vil understøtte Linux. Adobe/Windows fik kniven da jeg fandt løsninger som kan køre på min ynglings platform.

Netflix får kniven så snart jeg finder en løsning som kan køre på min platform (eller ungerne er flyttet).

Jeg kan dog bekræfte at det virker fint på Ubuntu distros så længe at at man benytter Utopia udgaverne af libnss*.

Og, jo, det er Hokus Pokus når en terminal skal bruges for at Hr. og Fru. Frandsen skal se sit tv-show.

 • 1
 • 2
#14 Maciej Szeliga

Og, jo, det er Hokus Pokus når en terminal skal bruges for at Hr. og Fru. Frandsen skal se sit tv-show.

Hvorfor ? De samme Hansens bruger dage på at cracke sit kort til parabolmodtageren... køber kortbrændere i samlesæt og fumler med UART indstillinger for at virke er det normalt men når der skal skrives apt get i en terminal så er der hokus pokus ? Den samme hansen chiptuner bilen men han kan sgu ikke skrive apt get... og fru hansen jailbreaker telefonen så er det også helt normalt men at skrive apt get er for meget.

 • 4
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere