Ingen bagdøre i hollandske krypteringer

Illustration: iStock
Den hollandske regering afviser nødvendigheden af statslige bagdøre i krypteret data. Befolkningen har brug for kryptering for at føle sig trygge og sikre, mener regeringen.

En rapport,, der netop er udgivet af det hollandske justitsministerium, konkluderer, at ‘regeringen mener, at det i øjeblikket ikke er hensigtsmæssigt at vedtage restriktive juridiske foranstaltninger over for udvikling, tilgængelighed og brug af kryptering i Holland.’ Det skriver The Register

Konklusionen kommer i forlængelse af en fem sider lang opsummering af argumenterne for og imod kryptering og myndighedernes adgang til krypterede oplysninger. Rapporten er udarbejdet på baggrund af de seneste terrorangreb i Paris, der efter en offentlig debat førte til, at Repræsentanternes Hus i Holland bad om regeringens formelle holdning til kryptering.

I rapporten konkluderer regeringen, at:

‘Ved at indføre en teknisk bagdør i de krypterede produkter, der kan give myndighederne adgang, gør vi også de krypterede filer sårbare over for kriminelle, terrorister og udenlandske efterretningstjenester.’

‘Dette kan få uønskede konsekvenser for sikkerheden ved de oplysninger, vi indsamler og gemmer, og rokke ved tilliden til de ITC-systemer, der i stigende grad er nødvendige for driften af samfundet.’

Kryptering ok - med undtagelser

Rapporten bemærker dog også, at den samme kryptering er en barriere, når efterretnings- og sikkerhedstjenester skal have nødvendige oplysninger i forbindelse med kriminalitet.

Rapporten gør derfor opmærksom på, at der kan gælde undtagelser, når det gælder efterforskning af grovere kriminalitet, og at regeringens standpunkt derfor ikke er absolut, hvilket betyder, at restriktioner er tilladt, forudsat at de opfylder kravene i forfatningen og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

‘Formålet med at benytte disse rettigheder skal stå i forhold til overtrædelsen, hvorfor regeringen ikke kan støtte et generel juridisk mandat til at indføre bagdøre i kryptering’ konkluder rapporten.

I USA har en gentagelse fra Apples CEO Tim Cook om, at Apples produkter ikke skal være ”crakable” skabt stor debat, og fået politikere til at presse på for at få adgang til krypteret data.

Udviklingen i USA er interessant, da de fleste produkter og tjenesteydelser, som vi anvender online, jo stammer derfra.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
Ditlev Petersen

men hvordan vil man bære sig ad med at gøre en undtagelse ved efterforskning af grovere kriminalitet? Indføre kryptografisk undtagelsestilstand? Kopiere den nye danske knivlov (bedstefædre og spejdere må kryptere - undtagelsesvist og ved en konkret anledning, rockere må ikke)? Eller vil man kræve bagdøre i visse situationer? Bagdøre med bagudvirkende (!) kraft? Eller hvad i alverden har man tænkt sig?

Esben Laursen

ja, man sad lige kort og tænkte, det var da fremadsynet af den hollandske regering at de vil skabe tillid til dem ved at forsikre om der ikke må være bagdøre i software fra dem... og så forsvandt den smule tillid hurtigt til jorden igen..

tåbeligt, er det eneste jeg kan komme på i den situation..

Mogens Lysemose

Mon ikke de bare er åbne for at plante spionprogram er og bagdøre hos den mistænkte, ligesom at plante mikrofoner og lignende.

Det kan selvfølgelig også bare være for at tilfredsstille de mere autoritære lov og orden politikere så de ikke kan bruge absurde argumenter sådan som man gjorde i Frankrig efter terrorangreb, hvor kryptering nærmest blev udråbt til terror.

Bent Jensen

"Udviklingen i USA er interessant, da de fleste produkter og tjenesteydelser, som vi anvender online, jo stammer derfra."
Nu kan vi da vælge USA og England fra og Tyskland og Holland til.

Er selv ved at flytte mine data, på den måde at firma og meget personlige og sikkerhedsmæssige ting, vender hjem fra skyen, eller bliver splittet op og krypteret.

PS: Skal der ikke snart lukkes for service fra USA, nu der ikke er kommet en ny Safe Harbor aftale. Eller venter myndigheden på at bøder bliver så store at det kan betale sig, eller var det en papirtiger de viftet med, så alle som bare fortsatte som altid fik ret ?

Casper Pedersen

Nu har jeg indtil fornyeligt boet i Holland i en lang år række, og den ovenstående udtagelse er vel noget man kan tage og smide over højre skulder.

Holland har det højste antal telefon aflytninger (officielle) per beboer i den kendte vestlige verden, og deres efterretnings tjeneste også kendt som PET (og FET) i DK, har presset på for at få lov til at få direkte adgang uden dommer kendelse til stor set al kommunikation da det tager forlang til at snakke med en dommer - det er så ikke rigtig blevet til så meget (højsteret vil ikke rigtig sig ja til det - underlig egenligt), men hvis deres holdning er sådan så vil jeg æde en gammel hat på at de har veje til at få adgang til de ting de vil se på - så derfor er ovenstående ikke det papir det er skrevet på.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017