Ingen backup: Hver anden danske database bliver glemt

De færreste firmaer har helt styr på, hvor mange databaser der skal tages sikkerhedskopi af. Det viser en dansk overvågning af 15.000 databaser.

Det kan hurtigt blive uoverskueligt at holde styr på, hvor mange forskellige databaser, firmaets servere rummer.

En stor del af dem får i hvert fald sjældent eller aldrig taget backup, viser en undersøgelse, som Platon Infrastructure står bag. Det skriver Prosa-bladet.

Ved hjælp af software, der overvåger den samlede installation af databaser, har firmaet indsamlet statistik hos 30 kunder over flere år. Og ved at se alene på de 15.000 Microsoft SQL Server-databaser, der er med i undersøgelsen, tegner der sig et billede af glemte databaser.

55 procent af databaserne har ikke fået taget backup i mindst en uge og nogle gange aldrig nogen sinde, men samtidigt er 44 procent af databaserne også inaktive og har ikke været i brug i mindst en måned.

Når et firma får at vide, der er glemte databaser eller ikke bliver taget godt nok backup, er første reaktion som regel vantro, fortæller Platon Infrastructure. Men forklaringen kan være, at lokale afdelinger har taget systemer i brug, der bruger databaser, uden at fortælle det til den centrale it-funktion.

Det skete for eksempel hos et dansk firma, hvor et udenlandsk datterselskab kørte hele lønsystemet centralt, men uden at få taget backup af dataene.

Ud af de 30 undersøgte firmaer var der kun ét, som reelt fik taget en fuld backup. Det var et mindre firma med 100 servere, mens de større virksomheder altså ikke havde overblik over hele installationen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jonas Larsen

"Ud af de 30 undersøgte firmaer var der kun ét, som reelt fik taget en fuld backup. Det var et mindre firma med 100 servere, mens de større virksomheder altså ikke havde overblik over hele installationen."

Hmm i min verden er der meget meget få firmaer i danmark med 100 servere. Et mindre firma har ingen eller 1-2 servere.

Et bud kunne være at under 1% af danske virksomheder har 100 server...

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere