Indsamling for net-neutralitet når 1 millioner underskrifter

31. januar 2014 kl. 08:33
Internetudbydere skal forbydes at forskelsbehandle sine kunder, alt efter hvordan kunderne surfer på nettet. Underskriftindsamling runder 1 million mennesker i USA.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tilbage med net-neutraliteten, så internetbrugere ikke bliver forskelsbehandlet alt efter deres surfe-mønstre.

Det er kort fortalt den kamp, som en million amerikanere nu har skrevet under på, de støtter. Underskrifterne er afleveret til det amerikanske Federal Communications Commission (FCC), som står for at regulere blandt andet udbredelsen af internet i de 50 stater, skriver techmediet The Verge.

Modstanden skyldes en afgørelse, en føderal appeldomstol traf i starten af 2014. Her blev FCC nemlig underkendt i en række sager om net-netraulitet, der ellers sikrer internetkunder de samme rettigheder uanset udbyder.

Forrest i kampen går advokatgruppen Free Press sammen med i alt 85 organisationer, der blandt andre tæller Reddit, the American Civil Liberties Union, MoveOn, the Sierra Club og flere andre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er især tanken om, at internetudbydere kan taksere brugen af forskellige services i USA vidt forskellig, der har fået amerikanerne op af stolene. De godt en million underskriftindsamlinger er samlet på 14 dage, og myndigheden FCC tager underskrifterne til efterretning, skriver The Verge.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger