Indlejret kodestump giver internettet sit eget ”Batman-signal”

30. maj 2012 kl. 08:15
Et nyt initiativ skal med en lille stump kode og en "advarselskat" sikre, at alle internetbrugere bliver advaret, hvis lovgivere forsøger at begrænse internettet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tidligere i år gik store hjemmesider som Wikipedia og Google i sort som protest mod kontroversielle lovforslag i USA og Europa, som mange beskyldte for at forringe internettet. Det viste sig at have den ønskede effekt - i hvert fald blev det såkaldte SOPA-lovforslag i USA trukket af bordet.

Derfor vil en gruppe nu sørge for, at internetelskere hurtigt får besked, hvis lovmagere skulle få flere idéer til at begrænse friheden på nettet. Det skriver The Verge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gruppen kalder sig The Internet Defense League (IDL) og er skabt i et samarbejde mellem Alexis Ohanian, manden bag den sociale nyhedsside Reddit, og Fight for the Future, en non-profit organisation der kæmper for at beskytte internettet.

IDL vil stille et stykke kode til rådighed, som hjemmesideejere kan sætte på deres hjemmeside. Koden fremviser en advarsel, hvis IDL mener, der er et lovforslag på bordet, som skader internettet. Alexis Ohanian sammenligner initiativet med det ikoniske bat-signal, som politimesteren i Gotham tænder, når byen har brug for Batman.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger