Indiske Microsoft-svindlere snyder dansk it-konsulent for 3.500 kr.

Den danske Navision-konsulent Morten Hallum Hansen blev fuppet for 3.500 kr., da han blev offer for indiske it-svindlere. Han var skeptisk ved opkaldet - og nu er han meget flov.

Indiske it-svindlere, der ringer op og udgiver sig som Windows-supportere, har den seneste tid hærget Danmark.

Læs også: Indiske support-svindlere hærger stadig Danmark - Microsoft magtesløs

Nu står en af ofrene for svindlen frem i Jyllands-Posten og fortæller, hvordan han mistede 3.500 kroner, da han udleverede sine kontokort-oplysninger.

Aftalen var, at de skulle hæve 750 kroner for at hjælpe ham med at gøre hans computer hurtigere, men i stedet hævede de langt mere.

»Jeg var skeptisk fra starten, for Microsoft ringer normalt ikke uopfordret. At jeg alligevel går i fælden, skyldes den meget professionelle måde dette plot gennemføres på,« siger Morten Hallum Hansen til Jyllands-Posten.

Han har en mangeårig baggrund som Navision-konsulent, men lod sig overbevise af, at de havde licensnummeret til hans Windows-styresystem og kendte hans computermodel.

Læs også: Pas på virus over telefonen: Danske svindel-opkald udgiver sig for Microsoft-support

Selv mener Morten Hallum Hansen nu, at han må være blevet hacket forinden opkaldet.

Svindlerne brugte i alt halvanden time på at 'rydde op' på hans computer, selv om han nu mener, at de blot geninstallerede programmer. De sluttede af med at installere det gratis antivirus-program Microsoft Security Essentials.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Palle Sørensen

De har også ringet til min mor, men hun hopper ikke på sådan noget "pjat" som hun siger, selvom de blev ved med at "ævle" efter hun bildte dem ind at hun ingen pc havde. Hun er selvfølgelig heller ikke It-konsulent - kan være det var derfor hun ikke troede på dem.

 • 9
 • 0
#10 Palle Sørensen

Ja, vi er nogle heldige få, der slipper for pinen.

Ved godt at det for en Linux-nørd er lige så svært at indrømme at man et sted på sit kontor/værksted har gemt en lille Windows som man "leger" lidt med, som det er for en 16-årig at skulle fortælle sine forældre at man er homosexuel, men tror altså ikke der findes mange hustande i Danmark uden en eneste Windows pc - hvis hustanden vel at mærke har pc...

 • 4
 • 11
#14 Michael N. Steen

Her i husstanden bruger vi udelukkende Linux, men for nogle uger siden blev jeg alligevel ringet op af en herre, der på engelsk med tydelig indisk accent præsenterede sig som værende fra Microsoft Support Center eller noget lignende. Jeg lugtede straks en rotte, som de siger på udenlandsk, så jeg sagde blot, at jeg ikke var interesseret og lagde på.

 • 0
 • 0
#15 Jens Hojgaard

Jeg har netop afsluttet mit tredje opkald fra disse svindlere. De bruger LogMeIn, ville have mig til at downloade LogMeIn programmet via (Win+R - http://www.microwindowfix.com/) Da jeg af gode grunde ikke kan eksekvere .exe filer på min linux box, og derfor prøvede at forklare dem at jeg kørte linux, fik jeg blot at vide at det ikke var en virus :) Den sidste der ringede, hvor jeg kom til at spørge "Do you know how a computer works?", endte med at kalde mig "you bastard" og "idiot", hvorefter jeg naturligvis bad om at tale med en supervisor. Herefter blev røret knaldet på.

Min anbefaling er klart at føje dem - det er faktisk ret god humor. Men gør det ikke på produktionsmaskinen :)

EDIT: Jeg kom også til at spørge dem om de kunne se hvilket OS jeg kørte, hvorefter de sagde "Win XP", da jeg så fortalte dem at jeg ikke havde haft en XP maskine i mange år, mente de at jeg kørte MacOS - og ville naturligvis stadig have mig til at eksekvere .exe filen

 • 5
 • 0
#16 Sune Dogan

Som Jens Hojgaard siger, er de nu meget sjovt. De ringede til mig så sent som idag

De taler da kun gebrokken engelsk(i forhold til at arbejde for Microsoft). Hvis hovedkontor de i øvrigt ikke aner hvor i verden hører til.

De ville overbevise mig og min computers problemer via. røde/gule ikoner i eventviewer.

Vi havde meget sjov med dem et kvarters tid her vores lille IT afdeling, herefter blev vi også kaldt sjove ting og røret blev knaldet på :)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere