Indisk stat går forrest: Sikrer gratis internet til to millioner fattige

Er internet en borgerret?

Alle har ret til internet, mener politikerne i staten Kerala. Derfor har Keralas finansminister Thomas Issac i budgettet for 2017-18 fundet plads til en håndsrækning til de mange fattige i staten.

Om maksimalt halvandet år vil de få 1 GB gratis data hver måned. Og har man brug for mere, kan det tilkøbes billigt. Det skriver dr.dk

Beslutningen er truffet kort efter, at politikerne har vedtaget, at internet er en basal rettighed på linje med vand, mad og uddannelse.

Digital opdeling i befolkningen

Staten er ifølge The New Indian Express kendt for sin teknologi-interesserede ungdom og lave analfabetisme. I de seneste år har staten dog oplevet et stadigt større digital opdeling i befolkningen.

For der er meget, som foregår online, men de fattigste har ikke råd til at være på nettet. På den måde bliver befolkningen delt i to: Dem, der har råd til internet, og dem, der ikke har.

Og det er den opdeling, der nu får den lokale regering til at reagere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017