Indisk stat går forrest: Sikrer gratis internet til to millioner fattige

Er internet en borgerret?

Alle har ret til internet, mener politikerne i staten Kerala. Derfor har Keralas finansminister Thomas Issac i budgettet for 2017-18 fundet plads til en håndsrækning til de mange fattige i staten.

Om maksimalt halvandet år vil de få 1 GB gratis data hver måned. Og har man brug for mere, kan det tilkøbes billigt. Det skriver dr.dk

Beslutningen er truffet kort efter, at politikerne har vedtaget, at internet er en basal rettighed på linje med vand, mad og uddannelse.

Digital opdeling i befolkningen

Staten er ifølge The New Indian Express kendt for sin teknologi-interesserede ungdom og lave analfabetisme. I de seneste år har staten dog oplevet et stadigt større digital opdeling i befolkningen.

For der er meget, som foregår online, men de fattigste har ikke råd til at være på nettet. På den måde bliver befolkningen delt i to: Dem, der har råd til internet, og dem, der ikke har.

Og det er den opdeling, der nu får den lokale regering til at reagere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017