Indisk stat går forrest: Sikrer gratis internet til to millioner fattige

internet netværk network
Er internet en borgerret?

Alle har ret til internet, mener politikerne i staten Kerala. Derfor har Keralas finansminister Thomas Issac i budgettet for 2017-18 fundet plads til en håndsrækning til de mange fattige i staten.

Om maksimalt halvandet år vil de få 1 GB gratis data hver måned. Og har man brug for mere, kan det tilkøbes billigt. Det skriver dr.dk

Beslutningen er truffet kort efter, at politikerne har vedtaget, at internet er en basal rettighed på linje med vand, mad og uddannelse.

Digital opdeling i befolkningen

Staten er ifølge The New Indian Express kendt for sin teknologi-interesserede ungdom og lave analfabetisme. I de seneste år har staten dog oplevet et stadigt større digital opdeling i befolkningen.

For der er meget, som foregår online, men de fattigste har ikke råd til at være på nettet. På den måde bliver befolkningen delt i to: Dem, der har råd til internet, og dem, der ikke har.

Og det er den opdeling, der nu får den lokale regering til at reagere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017