Indisk regering blokerer sider for at hindre terroraktiviteter

Den indiske regering har blokeret 32 websider. Kritikere mener ikke, at terror er årsagen, hvilket regeringen ellers hårdnakket påstår.

Den indiske regering har valgt at blokere mere end 30 højt profilerede websider. Og den beslutning har givet en del vrede i den folkerige stat. Det skriver BBC News.

Det indiske institut for telekommunikation har beordret blokering af sider for at forhindre publicering af ”jihad-aktiviteter”.

Efter betydelige protester og pres er det lykkedes at få åbnet op for siderne Weebly, Vimeo, Daily Motion og Github igen.

Indiske officials siger, at de andre sider vil få deres blokeringer ophævet, hvis de overholder landets love.

»Det er fastslået, at antinationale grupper bruger sociale medier til at vejlede unge indere til at gå med i jihad-aktiviteter,« skriver det indiske ministerium for kommunikation og informationsteknologi i et statement.

De fire sider, som har fået ophævet blokeringen, har ifølge de indiske myndigheder valgt at samarbejde om at komme problemerne til livs, men der er fortsat forlydender om, at siderne er blokeret. Hos Vimeo er man uforstående overfor blokeringen, og at man ikke har modtaget advarsler fra regeringen omkring blokeringen.

»Det har længe været Vimeos politik ikke at tillade videoer, som fremmer terrorisme, og vi fjerner den slags videoer så snart vi bliver opmærksomme på dem,« siger en talsmand fra Vimeo.

Pranesh Prakash fra det indienbaserede Center for Internet og Samfund siger: ”Enhver intelligent person kan se, at disse sider ikke ophidser til terror.”

Mange brugere i landet er sure over beslutningen om at blokere siderne, og at andre sider fortsat er blokeret. Indien har nemlig tidligere sporadisk blokeret sider eller udsendt advarsler om indholdet.

I august 2012 245 sider blev blokeret af den indiske regering i et forsøg på at kvæle vold, som de sagde dengang.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere