Indisk it-forsker får midlertidig opholdstilladelse

Bipjeet Kaur, som i sommer fik afslag på greencard-ophold i Danmark, trods dansk uddannelse og job, har nu fået en midlertidig tilladelse til at arbejde i landet på fire måneder.

Efter en lynbehandling af en ny ansøgning om lov til at blive i Danmark, har it-ingeniør Bipjeet Kaur nu fået svar fra myndighederne. Og svaret var positivt.

Dermed kan Bipjeet Kaur arbejde i Danmark i fire måneder endnu, mens hun må opholde sig i landet 10 måneder endnu, oplyser hun på sin hjemmeside.

Bipjeet Kaur kom til Danmark i 2002 og fik humanitær opholdstilladelse. Siden fik hun en søn, som er kronisk syg, og tog en diplomingeniør-uddannelse inden for it og elektronik. Umiddelbart efter sidste eksamen fik hun job som forsker i radioteknologi på Ingeniørhøjskolen i København, hvor hun havde læst, og fortsatte ved siden af arbejdet med at læse på en kandidatuddannelse i softwareudvikling.

Læs også: Udvist it-ingeniør kan måske blive i Danmark

Men da reglerne for den humanitære opholdstilladelse blev ændret, mistede hun retten til at være i Danmark, og hendes ansøgning gennem green card-ordningen blev afvist, først med begrundelsen, at jobbet ikke levede op til kravene på den såkaldte positivliste, siden hun ikke kunne få point for jobbet, fordi det ikke var på fuld tid.

Hun kunne derfor ikke samle de 100 point, der er kravet for et greencard, og stod til at blive smidt ud af landet.

Det efterlod stadig andre muligheder for at søge om ophold, men da myndighederne havde afvist hendes it-forskerjob som et it-job på positivlisten, kunne hun ikke søge gennem den ordning. I stedet fik hun en midlertidig opholdstilladelse ved at skifte til fuldtidsarbejde og dermed tjene nok til at kunne søge gennem beløbsordningen, hvor man skal tjene mere end 375.000 kroner om året.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jimmy Thomsen

Denne løsning giver hende tid til at arrangere ny bolig og måske et nyt job i udlandet. Men det er jo ikke holdbart. Hun burde være mere end berettiget - og velkommen - til at blive i Danmark, hvor hun bidrager flot til samfundet - væsentligt bedre end så mange andre, der får lov til at blive her.

Jeg har kun hovedrysten til overs for denne løsning. Det eneste positive er, at hun kan søge om yderligere forlængelse. Det kan hun så dagligt gå rundt med i baghovedet - en sådan usikkerhed kan jo på ingen måde være ubehagelig..

I forhold til en åbenlys sag, kan vi nu spilde en masse skattekroner på løbende at godkende hendes ophold.

Den eneste grund til at denne løsning kan give mening, er for at sikre at Danmark har ryggen fri, hvis vi en dag ønsker at smide hende ud (fx hvis hendes søn koster samfundet for mange penge). For vi har jo ikke lovet hende permanent opholdstilladelse. Usmageligt. Jeg grimmes.

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere