Indiens hovedstad slukker for internettet under kæmpe demonstration

Indiske landmænd marcher mod New Delhi for at protestere nye landbrugsreformer. Illustration: Randeep Maddoke via Wikipedia
Titusinder af demonstranter på gaden i Indiens hovedstad har ledt myndighederne til at lukke internettet omkring New Delhi. Det er et udemokratisk forsøg på at kontrollere informationsdeling, mener leder af indiske landmandsorganisationer.

Borgere omkring New Delhi, Indien, har ikke haft adgang til internettet siden tirsdag i denne uge, efter myndighederne har slukket for tjenesten.

Det skriver CNN.

Nedlukningen kommer efter voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranter, der protesterer mod nye landbrugsreformer. Ifølge myndighederne har man afskåret New-Delhi-befolkningen fra internettet »med henblik på at opretholde den offentlige sikkerhed og afværge en offentlig nødsituation.«

Ifølge Darshan Pal, leder af Samyukta Kisan Morcha (en gruppe af indiske landmandsorganisationer), er nedlukningen et udemokratisk forsøg på at kontrollere den viden, de indiske borgere og resten af verden har adgang til omkring situationen.

Læs også: Rusland er klar til at afskære sig fra det globale internet

I mandags blokerede Twitter adgangen til indhold fra omkring 250 konti med tilknytning til demonstrationerne, ifølge Time. Det gjaldt kun for indiske borgere, men da nyheden gav ramaskrig online, åbnede man samme dag for adgangen til de ramte Twitter-konti.

I 2019 havde Indien verdensrekorden for flest internet-nedlukninger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere