Indien vil lukke 1178 Twitter-konti under protester

Indiske landmænd marcher mod New Delhi for at protestere nye landbrugsreformer. Illustration: Randeep Maddoke via Wikipedia
Myndighederne i Indien har bedt Twitter om at lukke 1178 konti, som man mener spreder misinformation om landets landbrugsprotester. Twitter vil i dialog med teknologiminister.

Indien har bedt Twitter om at fjerne 1178 konti, fordi de ifølge myndighederne spreder misinformation om de seneste måneders landbrugsprotester.

Det skriver Al Jazeera.

Titusinder af indere har slået lejr uden for hovedstaden, New Delhi, i protest mod nye landbrugslove, de mener er til fordel for køber, men går ud over landmændene. Med så stort et antal demonstranter foregår meget kommunikation via sociale medier som Twitter.

Indiske myndigheder bad i torsdags Twitter om at fjerne en række konti, man påstår er kontrolleret af landets ærkerival, Pakistan, og af Sikh-separatister.

Læs også: Indiens hovedstad slukker for internettet under kæmpe demonstration

Twitter har endnu ikke fortalt, om man har fulgt de indiske myndigheders anmodning, men virksomheden prøver at komme i dialog med landets teknologiminister.

»Det er vores stærkeste overbevisning, at åben og fri udveksling af information har en positiv global effekt, og at tweets fortsat skal rulle,« fortæller en talskvinde for Twitter.

I sidste uge blokerede Indien for internettet i hovedstaden, og Twitter blokerede befolkningens adgang til indhold fra omkring 250 konti efter anmodning fra myndighederne.

Læs også: Myanmar blokerer Twitter og Instagram efter militærkup

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere