Indien vil lukke 1178 Twitter-konti under protester

9. februar 2021 kl. 10:08
Indiske landmænds march til New Delhi
Illustration: Randeep Maddoke via Wikipedia.
Myndighederne i Indien har bedt Twitter om at lukke 1178 konti, som man mener spreder misinformation om landets landbrugsprotester. Twitter vil i dialog med teknologiminister.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Indien har bedt Twitter om at fjerne 1178 konti, fordi de ifølge myndighederne spreder misinformation om de seneste måneders landbrugsprotester.

Det skriver Al Jazeera.

Titusinder af indere har slået lejr uden for hovedstaden, New Delhi, i protest mod nye landbrugslove, de mener er til fordel for køber, men går ud over landmændene. Med så stort et antal demonstranter foregår meget kommunikation via sociale medier som Twitter.

Indiske myndigheder bad i torsdags Twitter om at fjerne en række konti, man påstår er kontrolleret af landets ærkerival, Pakistan, og af Sikh-separatister.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Twitter har endnu ikke fortalt, om man har fulgt de indiske myndigheders anmodning, men virksomheden prøver at komme i dialog med landets teknologiminister.

»Det er vores stærkeste overbevisning, at åben og fri udveksling af information har en positiv global effekt, og at tweets fortsat skal rulle,« fortæller en talskvinde for Twitter.

I sidste uge blokerede Indien for internettet i hovedstaden, og Twitter blokerede befolkningens adgang til indhold fra omkring 250 konti efter anmodning fra myndighederne.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger