Indien truer med at slukke for dækningen af iPhones i konflikt om anti-spam app

Hvis ikke Apple tillader installation af anti-spam app på indiske iPhones, kan det ende med, at landets teleselskaber må slukke for dækningen. Appen strider mod privatlivspolitik, siger Apple.

Apple har i næsten to år kæmpet mod Indiens telemyndigheder, over et krav om at virksomheden skal tillade myndighedernes anti-spam app på App Store.

I sidste måned gik landets telemyndighed, Telecom Regulatory Authority of India (TRAI), et skridt videre. Landets teleselskaber fik at vide, at de skal slukke for dækningen til alle enheder på deres netværk uden appen.

Det skriver Reuters.

Indien døjer i stort omfang med spam og uønskede opkald. Det problem har telemyndighederne forsøgt at løse med at bygge en anti-spam app, som den kræver, at alle mobilproducenter skal installere.

Læs også: Blodige WhatsApp-rygter hærger Indien - nu udlover virksomheden penge til forskning

Appen har været tilgængelig på Android store siden 2016, men Apple fortalte tidligere på året til Reuters, at TRAI's app »som udtænkt overtræder App Store's privatlivspolitik.«

Næste version af Apple's iPhone-styresystem vil tillade mange af appens funktioner, men ikke et fuldt automatisk spam-filter, da dette kan åbne døren for, at Apple-brugere bliver overvåget af tredjeparter, har Apple skrevet i et brev til de indiske myndigheder.

I samme brev beder Apple TRAI om at undlade at kræve, at enheder uden appen skal blive 'derecognized' af teleselskaberne.

Læs også: Ny rapport: Politi kræver oftere data fra tech-firmaer udleveret

»Vi ser frem til at arbejde med TRAI for at adressere spørgsmålet om uønsket, kommerciel kommunikation, mens vi samtidig sikrer, at vi fuldt indfrier vores engagement om at beskytte vores brugeres privatliv og sikkerhed,« skriver Apple's chef for offentlig politik i Indian, Kulin Sanghvi, i brevet, som Reuters har set.

Formanden for TRAI, R.S. Sharma, fortæller Reuters, at TRAI's besked til teleselskaberne ikke kan omstødes af et brev.

»Det mest passende ville være at udfordre den i retten,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere