Indien indfører mulighed for kontrol med økonomisk data

Illustration: pixels
Nye muligheder for deling af økonomiske data skal give Indiens mindre virksomheder bedre muligheder for at finde banker, der vil låne dem penge.

560 millioner indiske internetbrugere får snart mulighed for at tilgå deres økonomiske data, altså eksempelvis forbrugsmønstre, betaling af regninger og kreditværdighed.

Det skriver Bloomberg.

Kort sagt får inderne kontrol over deres finansielle data og kan dermed bestemme, hvem der må se hvad – og hvor længe.

Læs også: Indien foreslår nye regler for at indsamle borgeres data

Derfor er flere af landets banker nu i gang med at implementere et system, der giver borgerne adgang til og mulighed for at dele økonomisk data.

Sammen med Indiens nationalbank, Reserve Bank of India, prøver man nu at udrulle et system, der skal beskytte brugernes private oplysninger og samtidig give dem mulighed for at kreditrapportering.

Systemet vil blive tilbudt af banker og licenseret af Indiens centralbank, som også regulerer dataindsamlingen og -delingen. Ved at logge ind på autoriserede apps vil brugerne være i stand til at samle alle former for økonomiske data.

Skal hjælpe mindre virksomheder med at finde långivere

En potentiel låntager kan så for eksempel frigive en del af sin skatte-registrering for at overbevise en långiver om kreditværdighed.

Læs også: Ny persondatalov: Retten til indsigt og til at blive glemt gælder nu også i Californien

Det nye system skal desuden hjælpe mindre banker med at give små lån til millioner af mindre indiske virksomheder, der har brug for at låne omkring 1,5 billioner rupier (141 milliarder kroner) om måneden, fortæller BG Mahesh, medstifter af Sahamati, en ngo, der hjælper mindre virksomheder i Indien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere