Indien får pengeoverførsel med lydbølger

Google har lanceret Tez - en app, der lader indere overføre penge direkte til hinandens bankkonti med lydbølger.

Over 300 mio. smartphoneejere i Indien får nu mulighed for at overføre penge i Tez - en MobilePay-lignende app med en række unikke features.

Appen kan bl.a. forbinde telefonerne ved at afspille en supersonisk QR-kode, som parrer de to telefoner, og brugeren skal derefter godkende en overførsel med sin pinkode.

Overførslen sker direkte fra bank til bank og undgår dermed kort-gebyrer. Derudover kan forretningsejere modtage betalinger direkte fra appen med en knap i deres webshop.

Google, der har udviklet appen, er sparsom med oplysninger om, hvordan de sikrer brugerne mod misbrug. Appen er pakket ind i noget, de kalder Tez Shield, som »via flere signaler hjælper med at opdage spam, bedrageri, hacking og sikre brugerens identitet«, ifølge en blog post fra Google.

Appen kan låses med bl.a. Google Pin, og udbetalinger skal godkendes med brugerens bank pinkode. I backend sker overførslen via det offentligt drevne UPI-system.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Johan Johansen

Hvis der er tale om lavfrekvent lyd dvs. under 20 Hz eller der under, så kalder man det infralyd (den lyd man til tider kan mærke i biografen når man mere føler end hører lyden). Alternativt kunne man bruge lyd i området over det hørbare kalder man ultralyd (det man f.eks. kan bruge til at rense metaller for urenheder med).

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere