Indflydelsesrig Microsoft-investor forlanger Steve Ballmers afgang

Microsofts topchef Steve Ballmer er ikke længere et aktiv for det store softwarevirksomhed, men snarere en hæmsko, mener investoren David Einhorn.

Steve Ballmer hænger fast i fortiden og er en dårlig forretning for Microsoft. Så kontant er udmeldingen fra David Einhorn, den indflydelserige og benhårde investor, som forudså kollapset af den store investeringsbank Lehman Brothers.

»Hans fortsatte tilstedeværelse er den største trussel mod Microsofts aktie,« udtaler David Einhorn til Reuters.

David Einhorn ytrede sin mening om Micosofts topchef på den årlige konference 'Ira Sohn Investment Research Conference' i New York, hvor han også sagde, at det var tid til, at Steve Ballmer trådte til side og 'gav en anden chancen.' Steve Ballmer har ikke blik for fremtiden og har forpasset en række vigtige nye tendenser, lød argumentet.

»Han har ladet konkurrenter slå Microsoft på kæmpe områder, inklusive søgning, software til mobilkommunikation, tavle-computere og sociale netværk. Endnu værre, hans reaktion på disse fiaskoer har været at bruge enorme resurser på at udvikle sig op af hullerne,« sagde David Einhorn, ifølge Bloomberg.

Læs også: Ballmer taler over sig: Windows 8 kommer i 2012

Udtalelsen er bare et ekko af, hvad mange investorer har tænkt i længere tid, skriver Reuters.

Microsofts aktie er da også faldet omkring 6 procent i løbet af de sidste to uger, siden Microsoft opkøbte Skype for 8,5 milliarder dollars ? et køb som flere investorer var forundrede over.

Men i kølvandet på David Einhorns kontante udmelding steg aktiekursen faktisk med to procent - uden at de to ting dog kan kædes sammen med sikkerhed.

David Einhorns hedgefond 'Greenlight Capital' ejer 9 millioner aktier, svarende til 0,11 procent af Microsofts samlede udestående aktiver.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Martin Bøgelund

Lars Lundin:

Det interessante spørgsmål er, hvordan får man manden på bedre tanker, så Ballmer kan få lov at løbe linen ud?

Altså...

Hvis ikke snart der tegner sig et billede af et genialt, overordnet koncept, som indbefatter Nokia-alliancen og Skype-købet, og måske krydret med lidt Exchange-servere og XBox live, så tror jeg ikke Ballmer har andet end affektionsværdi for Microsoft.

Om det så er værdifuldt nok for bestyrelsen til at de vil beholde ham, må tiden vise. Og i det scenarie tror jeg ikke at David Einhorns mening gør det store fra eller til. Ballmer ejer selv omkring 4% af MS-aktierne, mod Einhorns 0,11%...

Og jeg sidder og bliver helt bekymret for den go'e René Løhde og hans mange Microsoft-aktier... http://www.version2.dk/artikel/15739-duk-jer-microsoft-kommer-2#headline...

Solgte han? Skal han sælge nu? Eller købe flere, nu hvor de er så billige? Jeg håber han gør det rigtige!

  • 0
  • 0
#4 Peter Hansen

Man kunne gøre sig den umage og se lidt på tallene og så spørge sig selv om det virkelig går så dårligt?

Resultatet er desværre ikke blevet meget bedre de sidste 10 år, men omsætningen er steget gevaldigt trods en skarp konkurrence fra Google, Apple, Sony og Nintendo (og hvem ellers). Så noget har Ballmer formået, spørgsmålet er om han er klar til fremtiden. Personligt synes at det virker som om at han har brugt sin energi (og tjent de penge han skulle) - han ikke er sulten nok, men alligevel har han formået at få virksomheden til at vokse og undgå de røde tal. Det tager jeg sgu hatten af for - uanset om man kan lide manden eller ej. Det helt store problem for MS er at den ellers glimrende forskning fra MS Research og andre afdelinger ikke får lov til at blive til "rigtige" produkter, hvis det konkurrerer med Windows. - jeg bryder mig bestemt ikke om en 4gb installation af Windows Vista/7, der er fyldt med bloat - hvor blev modultankegangen af?

Som rent investeringsobjekt har der ikke været meget at komme efter, medmindre man har gået kort i aktien omkring årtusindskiftet. Vil man tjene hurtige (og ekstremt risikable) penge, så er kinesiske tech-aktier ekstremt overvurderet.

  • 0
  • 0
#6 Martin Bøgelund

Peter Hansen:

Resultatet er desværre ikke blevet meget bedre de sidste 10 år, men omsætningen er steget gevaldigt trods en skarp konkurrence fra Google, Apple, Sony og Nintendo (og hvem ellers).

OK. Så fordi MS fik konkurrence, er samme/dårligere resultat ved højere omsætning, en stor bedrift af Ballmer?

Med afsæt i Microsofts store pengetank, distributions-, partner-, og udvikler-netværk, en produktportefølje som er fasttømret i manges bevidsthed som "det eneste rigtige", og de mange ansatte som de er så stolte af, så mener du seriøst at fordi MS har holdt skindet på næsen, mens Apple, Google mfl. bare er skudt i vejret og er rendt med dagsordenen, at så har Ballmer gjort det så godt at du tager hatten af for det?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere