Indbyggede Microsoft-reklamer bliver mere og mere fremtrædende - nu også i stifinder

9. marts 2017 kl. 11:1514
En af Windows 10's funktioner er, at et større antal af reklamer omkring Microsofts øvrige produkter oftere bliver indlejret i operativsystemet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Da jeg åbnede dokumentet til denne artikel, blev jeg foreslået at opgradere min Microsoft Onedrive-konto. Lidt som Apples konstante påmindelse om at opgradere, logge ind og generelt bare give iCloud lidt opmærksomhed, så er Microsoft også begyndt på dette.

En af de nye features i Windows 10 – og bestemt ikke en af de mest populære – er den reklamefunktion, som Microsoft har indlagt direkte ind i operativsystemet. Angiveligt – det har denne skribent dog ikke oplevet – skulle reklamer om Microsofts produkter også være indlejret i eksempelvis stifinder. Det skriver ExtremeTech.

Det er ikke nogen nyhed, men angiveligt er de begyndt at poppe op langt oftere ved brugere, end det før var tilfældet. Det skriver Digital Trends i hvert fald.

Og selvom Microsoft noterer sig flere af klagerne omkring WIndows 10 i den næste opdatering - heriblandt bekymringer om, hvilke data operativsystemet indsamler, og hvordan det opdaterer sig selv - er der øjensynligt ingen grund til at tro, at reklamerne vil forsvinde, skriver ExtremeTech.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
10. marts 2017 kl. 18:52

Det er ikke pga spil. For år til bage havde jeg nogle dos spil til mine børn. Det handler om nogle programmer som kun findes til Win f.eks mit 3D CAD med FEM og flere. Og så nogle, hvor jeg ikke ved om der er brugbare Linux udgaver f. eks til video redigering.

Jo, jeg har ikke noget imod at skifte. Har både kørt RedHat, Mandrake, Mandriva og Ubuntu. Dog var jeg meget irriteret på Ubuntu i forhold til de andre - selv sådan noget som at få DuckDuckGo som default søgemaskine i Firefox, fandt jeg ikke lige ud af.

I øvrigt er jeg flittig bruger af mange win udgaver af Linux programmer.

Jeg kan jo ikke tillade mig at gætte på årsagen. Men det var tilfældigvis Ubuntu, der lå i Daemon tools, som win afinstallerede.

Og jo, jeg kender godt dual boot og har da også en Knoppix på en boot usb. Men har ikke haft tid til at få den til at køre fornuftigt - dual skærme med forskellig opløsning, dansk tastatur osv. Men ellers, så har jeg planer om at skifte til Debian. Det vil også passe fint sammen med Raspberry PI.

Men det handler om at afsætte tid til alle disse gode planer. Retur til win7, kan gøres på en enkelt aften, hvis det kun handler om win10->win7 og diverse drivere. Den tid vindes nok hurtigt på at computeren ikke køre død så tit.

Og jo, jeg ved også, at der er mulighed for at køre win programmer i Linux, men med mangel i erfaring/viden, så har jeg ikke turde satse på at det vil køre glat med tunge tekniske programmer. For en amatør som mig, vil der gå adskillige dage, før jeg har en Linux godt oppe at køre.

13
10. marts 2017 kl. 16:49

Der er mange for hvem der ikke er alternativer, som f.eks gamers,

PC spil er for det meste lavet til Playstation og Xbox først og derefter portet til PC, så der er fine alternativer hvis man ren faktisk vil bruge et alternativ. Med Linux og en konsol kan man spille mindst lige så meget som på en Windows PC. Det er fint hvis man ikke vil det, men det virker ofte som om mange både vil brokke sig og samtidig nægte alle alternativer, uanset hvad.

12
10. marts 2017 kl. 16:10

Sært, at deres reklamer skal op midt på skærmen, bimle og trykkes væk. Men ved sidste opdatering fjernede de et af mine programmer (Daemon tools). Der kom et stille og meget kortvarigt pop up nede i hjørnet af skærmen.

MS laver også biblioteker på min harddisk, som jeg ikke vil have ...

Desværre er jeg afhængig af et par win programmer.

Hvis jeg går tilbage til win7, er det så kun drivere jeg også skal geninstallere ? Eller risikere jeg at skulle geninstallere programmer ?

11
10. marts 2017 kl. 09:34

Der er mange for hvem der ikke er alternativer, som f.eks gamers, stort set alle populære nutidige spil er klart bedst på windows, i linux distros er mange af de populære spil der er porteret til linux så ressourcekrævende at de egentligt ikke fungerer ! Hvor mange vil betale en pæn del mere for Apple udstyr, hvor det at opgradere ikke er en reel del af Apples ide ! Derudover er der den meget stejle indlæringskurve ved disse skift, hvor der ikke mere er en umiddelbar adgang til "drev" som C:\ og lignende, det er reelt yderst få der fatter selv elementære IT ting og de er næsten alle vokset op med windows, hvor mange virksomheder kender du hvor du finder bare en lille procent del andet end windows

10
10. marts 2017 kl. 08:58

Hvis operativsystemet fra Microsoft ikke opfører sig ordentligt, så findes alternativer. Reklamer ligner efterhånden en invasiv art.

9
10. marts 2017 kl. 07:37

Synes ikke jeg har set nogle reklamer på min Win10 derhjemme, men bruger ikke onedrive selvom det er indbygget.

Jeg ved fra andres maskiner at der i win 10 (home såvel som pro) er reklamer i DK setup, tilmed i en office 2003 på nogle af maskinerne og det er ligemeget om man er online bruger eller lokal bruger (hvilket MS gør stadigt sværere at finde frem til og sætte op, både på ny setup's og i win 10 at oprette lokale brugere, de vil ikke have det) MS fjernede også ændringsmuligheder i regedit og gpedit fra anniversary ed. Vigtigst for brugerene er at det ikke mere er muligt at slå reklamer fra, ved regedit i home og regedti og gpedit i pro, og man kan i dag kun købe sig til enterprice ed ved 500+ klient tidligere så vidt jeg husker 100+ klienterhttp://www.ghacks.net/2016/07/28/microsoft-removes-policies-windows-10-pro/#comment-3949192Så vidt jeg ved er edu nu kun til uddannelsesinstitutioner ikke mere noget en studerende kan købe ved at dokumentere at man er studerende !

Hele reklame showet blev opdaget af brugere næsten et år før win 10 blev frigivet og altså i insider preview/beta, så det har været planlagt helt fra starten, og er en af grundene til MS's vilde pres på brugerene til at opgradere til win 10 reklamer og tracking (hvor en nørd meget tidligt opdagede at en del af telemetrien er en keylogger, som MS lynhurtigt fortalte var anonymiseret og hugget i små stykker så det ikke er personhenførbart, VÅS PLADDER LØGNE når de har sat det op til at anonymisere og skære i småbidder så kan de også droppe at anonymisere og skære i stykker, men flertallet høre det de vil høre bla fordi det jo er GRATIS) ! MS meldte også ud, omend meget stille, at win 10 ikke er brugerens men MS's ejendom, og åbnede sluserne for at næste alt win 10 nu er OEM, det er ret svært at finde en retail udgave af win 10 i dag (og direkte dumt for det er ikke muligt at slippe for MS's klapjagt på brugerdata og reklamepushing ved at betale for win 10), hvilket mange har måtte sande at MS yder service i forhold til, til trods for at de selv har pushed det, (hjælper det MS siger ikke i første hug så har mange fået besked på at de bare må reinstallere eller finde andre som kan løse opgaven) for med win 10 fyrede MS deres 1500 windows testere, og næsten alt support er lagt over på et MS forum hvor det primært er private IT folk der yder supporten, hvor mange helt alm brugere kan formulere problemet ? Jeg talte med en der omtalte sig selv som en haj til windows som ikke kunne fortælle at han havde "lag" langsom opdatering på skærm ifht input (men måtte vise det da han manglede ordene), og ikke kunne forstå video forskelle i fullscreen på 4:3 og 16:9 (hvorfor er personerne i dette spil tykke for det var de ikke da han spillede det på den gl skærm CRT ! Skulle nogen have lyst til at opgradere til win 10 "GRATIS" så er det stadigt muligt her (virker bedst i IE uden adblocking)http://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows10upgradeJa det er for handicappede men der stilles ingen krav til dokumentation, hent kun startfilen til den/de pc'er der skal opgraderes !

8
9. marts 2017 kl. 15:11

Det kan vel diskuteres om de har en markedsdominerende position efterhånden, for tæller man mobile devices med i billedet fylder Microsoft jo en noget mindre andel som tiden går.

Microsoft har en klart dominerende position på desktops, så jeg ser en klar parallel til tidligere monopolsager.

Jeg bryder mig ikke om tendensen med at vi har mindre og mindre kontrol over de ting vi ejer og bliver påtvunget noget som producenten synes.

Inden for Linux-verdenen er det nemt at skifte leverandør, men har man først investeret tid og penge i en Windows eller Mac er det et større projekt at slippe fra sådanne reklamer. Hvis de bliver for slemme og ikke var tilstede da man købte produktet må det vel være en fejl der skal rettes under reklamationsretten?

7
9. marts 2017 kl. 14:30

r vi ikke ude i, at MS misbruger deres platform til at pushe egne produkter, som potentielt skævvrider konkurrencen for disse, ganske som sagen i EU om standardbrowser i sin tid, der endte med at kræve, at andre produkter blev tilbudt på lige fod?

Det kan vel diskuteres om de har en markedsdominerende position efterhånden, for tæller man mobile devices med i billedet fylder Microsoft jo en noget mindre andel som tiden går. Og trenden idag går jo mere og mere i retning af mobile devices til mange opgaver der før krævede en pc, så at regne på den måde er måske ikke helt forkert...

6
9. marts 2017 kl. 13:16

Det ligner en US only ting, ganske som Microsofts belønningsprogram for at bruge Edge (hvilket bare er at pisse på alle os Edge-brugere i RESTEN AF VERDEN!) :) Men tror ikke det er i EU eller andre steder at de reklamer dukker op.

5
9. marts 2017 kl. 12:54

Synes ikke jeg har set nogle reklamer på min Win10 derhjemme, men bruger ikke onedrive selvom det er indbygget.

(Plain Win10 Pro (en-US), med alle privacy options sat til max, så den er mindre snakkesagelig end default).

4
9. marts 2017 kl. 12:16

Jo, hvis Apple får samme bøde for at gøre det på iPhone/OSX

Med udgangspunkt i artiklens billede, så der der kæmpe forskel på den måde Microsoft gør det kontra Apple. Jeg oplever kun at min iPhone/Mac har skreget om iCloud hvis jeg pludselig har brugt min plads.

Hvorimod det ser ud til at Microsoft pusher deres egne produkter, som man ikke allerede har. I screenshotet set det ud til at være et tilbud på en office 365, hvor de lokker med 1TB plads i skyen og deres office pakke.

Ved iøvrigt ikke hvad Google/Andorid foretager sig, som minder om dette.

3
9. marts 2017 kl. 12:04

Jo, hvis Apple får samme bøde for at gøre det på iPhone/OSX, Google i Android osv. osv.

På en eller anden måde synes jeg lovmæssigt at det er ok at reklamere for egne produkter i eget miljø, noget helt andet er om man som bruger vil finde sig i det!

2
9. marts 2017 kl. 11:53

Er vi ikke ude i, at MS misbruger deres platform til at pushe egne produkter, som potentielt skævvrider konkurrencen for disse, ganske som sagen i EU om standardbrowser i sin tid, der endte med at kræve, at andre produkter blev tilbudt på lige fod?

1
9. marts 2017 kl. 11:47

DR er ikke bedre. DR reklamerer i tide og utide for egen programmer og kan ikke finde ud af at sætte programtiderne til de rigtige tidspunkter. Det er rigtig dårlig public service føj.