Illum ramt af hackerangreb: Bagmænd truer med at offentliggøre kunders data

Illum ramt af hackerangreb: Bagmænd truer med at offentliggøre kunders data
Illustration: route66/Bigstock.
Det er uvist præcis hvilke oplysninger, angriberne ligger inde med. Men potentielt er der tale om 36.000 stier med alt fra kundedata til kreditoplysninger.
11. november 2021 kl. 03:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

For godt en måned side blev Illum udsat for et ransomwareangreb, der umiddelbart hurtigt blev mitigeret. Men som det er set før, endte strabadserne ikke dér, og for en uge siden dukkede en lang liste over 36.000 fildestinationer hos Illum op på hackerkartellet Conti's side på det mørke internet.

Her truer hackerne med at publicere indholdet under de mange stier stierne, hvis ikke Illum hoster op med en løsesum - selvom det klassiske ransomwareangreb i sig selv for længst er overstået.

Illum ønsker ikke at kommentere på sagen, men bekræfter over for Version2, at selskabet blev kompromitteret for 'godt en måned siden'.

Fildestinationerne står på nydeligt dansk og udgøres af mapper markeret med 'kundedata' 'HR og personale' og 'creditcard'. Datatilsynet har over for Version2 oplyst, at de modtog en anmeldelse fra Illum torsdag d. 4 - dagen efter Version2 kontaktede dem i første omgang og omkring en måned efter selve ransomwareangrebet.

Om anmeldelsen handler om dette brud, vides ikke, men Version2 har søgt aktindsigt, som Datatilsynet endnu ikke har haft tid nok til at behandle.

Log ind og få adgang
Du kan læse indholdet ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
11. november 2021 kl. 17:06

Er du bekymret som kunde i Illum, eller har du mistanke om, at din digitale identitet er i fare?

SKAL Illum ifølge GDPR ikke informere alle kunder, hvorom de har en mistanke om, at persondata er blevet lækket? Det skal vel ikke komme an på om de læser V2 eller andre medier, der måtte dække historien.