If og IBM lancerer forsikring mod online-angreb

Forsikringsselskabet If og IBM er gået sammen om en forsikring, der skal sikre virksomheder mod datakriminalitet. Det inkluderer dækning af driftstab fra DDoS-angreb og hacking.

Nordens største forsikringsselskab, If, lancerer i samarbejde med IBM en komplet forsikring mod datakriminalitet til det danske marked. Virksomheder vil kunne få dækket driftstab som følge af bl.a. DDoS- og virus-angreb, hacking samt datamanipulation. Det oplyser If i en pressemeddelelse.

Læs også: Danske firmaer flokkes om at forsikre sig mod hackere

Som en del af forsikringen er der adgang til et døgnbemandet it-beredskab, der består af eksperter fra IBM. Eksperterne kan hjælpe med at rekonstruere data og systemer. Ifølge If gør denne løsning det til markedets første forsikring, der dækker så bredt.

Ifølge If vil forsikringen gøre det muligt for små og mellemstore virksomheder, såkaldte SMV’er, at få nemmere adgang til it-eksperter. For mindre virksomheder kan forsikringen træde i kraft med øjeblikkelig virke, mens det for større virksomheder er lidt mere komplekst.

Læs også: Stoler du ikke på NemID-sikkerheden? Få en netbank-forsikring

EU forventes til sommer at fremsætte et nyt databeskyttelsesdirektiv, der forpligter virksomheder til at orientere alle berørte personer inden for 72 timer efter opdagelsen af et hackerangreb, hvor vigtige eller følsomme oplysninger er blevet kompromitteret. Forsikringen dækker omkostningerne til at informere kunder og andre berørte samt efterfølgende overvågning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Knud Jensen

Virker det EU-direktiv bagudrettet, så også personer berørt i CSC og Se-og-Hør-sagen bliver oplyst?

Forsikringen dækker omkostningerne til at informere kunder og andre berørte samt efterfølgende overvågning.

Synes der mangler et punkt om at dække kundernes tab. Men det kan jo være den forsikring kun skal dække udgifter i forbindelse med sløset IT-sikkerheds-praksis hos de store firmaer :/

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere