IEEE modsætter sig forringelse af datasikkerhed og kryptering

Illustration: kotist/Bigstock
International nonprofitorganisation modsætter sig forringelser af kryptering, bagdøre og opbevaringer af dekrypteringsnøgler ved regeringer.

IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), verdens måske største organisation af tekniske professionelle, har netop taget officiel stilling til kryptering og de initiativer regeringer kunne forestille sig at omgå den. IEEE er i sine vedtægter dedikeret til at fremme teknologi for menneskelheden.

Det skriver IEEE

»IEEE støtter brugen af uhæmmet kryptering til at beskytte fortrolighed, data- og kommunikationsintegritet. Vi modsætter os regeringers bestræbelser på at indskrænke brugen af stærk kryptering og/eller gennemtvinge særlige adgangsmekanismer som "Bagdøre " og "opbevaring af dekrypteringsnøgler" for at facilitere regeringsadgang til krypteret data. Regeringer har legitime interesser i at håndhæve lov og national sikkerhed. IEEE mener at et mandat til international oprettelse af dagdøre og opbevaring af dekrypteringsnøgler - uanset hvor velmenende de må være - ikke tjener de interesser, og at de vil lede til sårbarheder, som vil afføde uforudsete effekter, samt nogle forudsigelige negative konsekvenser«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Hans Nielsen

Tror de tager deres beslutninger fuldstændigt oplyst.

Vores privatliv, data har bare ikke deres prioritet. Når man kan få Stalin, Pol Pots og Hitlers våde drømme opfyldt. Total kontrol over egne befolkninger. Tror mig, selv Demokratiske regeringer er bange for Internettet, og menneskers frie adgang til information. Og vil gøre alt for at få kontrol over det.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere