IDC: Windows Phone 7 overhaler iOS - om 4 år

Analysefirmaet IDC spår en lys fremtid for Microsofts nye mobilplatform, som de næste fire år vil overhale alle andre konkurrenter, undtagen markedets suveræne nummer ét.

I 2015 vil der blive solgt 450 millioner avancerede mobiltelefoner eller smartphones, vurderer analysefirmaet IDC. I 2010 blev der solgt cirka 303 millioner smartphones, men IDC forudsiger, at salget af de avancerede telefoner med internetadgang vil vokse fire gange hurtigere end resten af mobilmarkedet.

Det mest overraskende ved IDC's analyse er imidlertid, hvilke styresystemer eller platforme som vil opleve den største vækst de næste fire år.

I 2011 forudser IDC, at Android vil sidde på 39,5 procent af verdensmarkedet, efterfulgt af 20,9 procent med Symbian, 15,7 procent med Apples iOS, 14,9 procent med Blackberry OS og 5,5 procent med Windows Phone/Windows Mobile.

Men i 2015 vil billedet have ændret sig, vurderer IDC. Android vil ligge endnu mere suverænt i spidsen med 45,4 procent af verdensmarkedet, men nummer to vil være Microsofts Windows Phone-platform med 20,9 procent. Analysefirmaet vurderer med andre ord, at Microsofts aftale med Nokia vil sikre Windows Phone-platformen en solid andenplads.

»Den nye alliance kombinerer Nokias evner til at lave hardware med Windows Phones anderledes platform. Vi forventer, at de første enheder kommer på markedet i 2012. I 2015 forventer IDC, at Windows Phone på verdensplan vil være mobilstyresystem nummer to efter Android,« udtaler chefanalytiker Ramon Llamas fra IDC ifølge en pressemeddelelse.

Efter Android og Windows Phone vil Apples iOS fortsat være nummer tre globalt set i 2015 med en markedsandel på 15,3 procent, mens Blackberry OS vil ligge på 13,7 procent. Symbian vil være stort set forsvundet, og IDC vurderer, at Symbian blot vil have en markedsandel på 0,2 procent i 2015.

IDC forudser heller ingen andre mobilstyresystemer, som vil få nogen nævneværdig markedsandel de næste år. I 2011 vurderer IDC, at de øvrige styresystemer til smartphones tilsammen vil have 3,5 procent af markedet, hvilket i 2015 vil være vokset til 4,6 procent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Gert Agerholm

Det kunne være interessant at se hvilke bevidste/ubevidste forudsætninger den anaylse bygger på. For mig at se er en af forudsætningerne at markedet køber Nokia telefoner fordi det er Nokia, og det vil de fortsætte med. På den måde vil Windows Phone 7 (som i 2012 forhåbentlig hedder Windows Phone 8 eller 9, konkurrenterne står ikke stille) automatisk overtage Nokias markedsandel.

Men holder det? Har brugerne købt Nokia fordi det er Nokia? Jeg betvivler. Rent faktisk kunne jeg forestille mig at Nokia mister markedsandel fordi kunderne vil have Android eller iOS og så holder det vigtigste argument for forudsigelsen ikke.

Bort set fra det så er det næsten umuligt at forudsige smartphone markedet 4 år ude i fremtiden. Prøv at gå 4 år tilbage i tiden, havde man den gang forudset det som det er nu? Næppe.

Klaus Skelbæk Madsen

Jeg tror at grunden til at så mange har holdt fast i Nokia, mest er for at "så skal de ikke lære et nyt system at kende". Jeg har selv været i det segment over 3 forskellige telefoner, og min kone er det stadigvæk.

Jeg kan forestille mig at en hel del af det segment forsvinder når nu de bliver tvunget til en helt ny GUI.

Jørgen Henningsen

Prøv at se hvad Gartner kom frem til sidste år:
www.telecompaper.com/news/android-to-rank-second-on-mobile-os-market-in-...
Der spåes windows phone en 6. plads i 2014. Det tror jeg mere på. Hvordan er det lige at Nokia's partnerskab med MS skulle kunne vende markedet fuldstændigt.

MS kommer med et mobil OS, som der skal betales for og uden nogen app. basis af betydning. Det giver Nokia væsentlige ulemper når de skal ud og konkurrere på prisen. Alle konkurrenterne skal ikke betale for deres OS.

Nokia har giftet sig en dødssejler i panik.

Thorbjørn Andersen

Såfremt ovenstående 'Nokia optimistiske' skøn rent faktisk holder (20,9% Symbian i 2011 - come on. Et dødt system!), så opnår Nokia på de 5 år aftalen løber ca. samme markedsandel, som de aktuelt har. I mellemtiden har de så gjort sig helt afhængige af Microsoft, som efter aftalens udløb (så vidt vides) vil kunne kræve en helt anden pris for WP....

(Er der noget at sige til, at man ikke stoler på at Elop prøver på bedst muligt at varetage Nokias interesser)

Anders Poulsen

En analyse som uden nogen som helst form for historiske tendenser der kan arbejdes videre med, konkluderer at et system der i dag har sådan ca. 0% markedsandel om 4 år vil være blevet nummer to. Og der i øvrigt ikke vil ske andre forandringer (ingen ny konkurrenter eller andre markante ændringer).
Humbug. Hvis de "analytikere" har brugt længere tid på konklusionerne end den tid det tager at kaste et par terninger, så har de spildt tiden.

Per Erik Rønne

Og det har de set i glaskuglen?

Eller i kaffegrums?

Det er simpelthen ikke muligt at se fire år ud i fremtiden, og »prognosen« bygger på den forestilling at Nokias kunder som lydige børn, alle til en, følger med Nokia ind i Windows 7 Phone ...

Log ind eller Opret konto for at kommentere