IDC: TDC's kobbermonopol bremser cloud computing

Hele it-udviklingen går imod tynde klienter, konstant netadgang og webapplikationer. Men fordi TDC har monopol på Danmarks kobbernet, halter Danmark bagefter mange andre lande i hastigheden på bredbåndsforbindelserne, siger analytiker.

Vejen mod rene webapplikationer og cloud computing går over bundstabile og lynhurtige netforbindelser.

Men Danmark halter bagud i forhold til andre lande, lyder det fra direktør i analysefirmaet IDC, Carsten Schmidt, som mener, at TDC's monopol på kobberledningerne fra telefonnettet er årsagen.

»Det er en megabarriere for it-Danmark. I asiatiske lande kan de få fem gange hurtigere forbindelser i forhold til prisen, med samme teknologi som i Danmark, mens TDC i den grad holder igen på kobberets kapacitet, fordi der ikke er konkurrence nok. De skal åbne mere op for posen,« siger Carsten Schmidt.

Selvom mobilt bredbånd via 3G-mobilnettet buldrer frem i øjeblikket, er det ikke den store hjælp, fordi hastighederne ikke er høje nok til at køre alle applikationer via internettet, lyder vurderingen fra analytikeren.

Hos TDC kan kommunikationskonsulent Rasmus Windfeldt ikke genkende Carsten Schmidts udlægning og peger på, at teleselskabet udbyder 20 megabit-forbindelser til store dele af danskerne.

»Vi er i gang med at udrulle VDSL2 i hele landet. Det giver mulighed for 10 megabit-hastigheder både i up- og download. Og selv i randområder som Bornholm får 75 procent af befolkningen nu mulighed for 20 megabit-forbindelser,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Erik Trolle

TDC laver helt overlagt meget lavere upload hastigheder end man har i andre lande. Jeg selv bor i Sverige og jeg kan ikke få mindre end 1Mbit i Upload. At køre terminal over nettet fungere virkelig godt, og det gør alle SaaS appl. Og jeg har kun 2Mbit i download. VOIP køre vældigt fint også uden QOS.

Det er da rart med hurtige download hastigheder, når man skal hente store ting præsentere store wepsider, eller skal køre video af høj kvalitet. Men til cloud computing er en god upload vigtig, og det er der hvor TDC svigter. Og jeg er næsten sikker på, at det er for at beskytter andre af deres produkter, de gør det, fordi der er ingen tekniske hindringer i deres produkter for at øge upload.

  • 0
  • 0
Thomas Alexander Frederiksen

Jeg kan ikke lade være med at få det indtryk at IDC og de andre analysefirmaer der har så travlt med at udråbe cloud computing til det eneste bud på fremtidens computing, samtidig også har vældigt travlt med at sørge for at de har en god undskyldning hvis det ikke bliver sådan.

At TDC så foreløbig har lovet VDSL i Århus, Randers og Horsens "om en måned" siden en gang i februar er en anden sag...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize