IDC: Android og Windows Phone alene om smartphone-vækst i 2014

9. september 2010 kl. 08:127
IDC: Android og Windows Phone alene om smartphone-vækst i 2014
Illustration: Picasa 3.0.
Google Android og Microsoft Windows Phone vil have oplevet fremgang på smartphone-markedet i 2014. Det vil Blackberry, iPhone og Nokia derimod ikke, siger IDC.
Artiklen er ældre end 30 dage

De to konkurrerende mobilplatforme Google Android og Microsoft Windows Phone vil være de eneste, der har raget større andele af smartphone-markedet til sig i 2014, spår analysevirksomheden IDC i en ny undersøgelse.

Til gengæld vil de andre store spillere på markedet som Research In Motion med sin Blackberry, Apple med sin iPhone samt Nokia have oplevet et egentligt fald i væksten, når vi når frem til 2014, vurderer IDC.

Frem til 2014 forventer analysevirksomheden, at Googles Android har gennemgået en vækst i markedsandele på 51,2 procent - fra 16,3 procent i 2010 til 24,6 procent af smartphone-markedet i 2014.

»Android er dét wild card, der fortjener stor opmærksomhed i resten af 2010 og i de kommende år,« udtaler senioranalytiker Ramon Llamas, IDC, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han peger på, at mobilproducenter synes godt om Android, fordi platformen lader dem skræddersy deres eget bud på en smartphone-oplevelse, sammenlignet med for eksempel Apples noget mere tilknappede iPhone-platform.

»Nu hvor HTC og Motorola (og Samsung m.fl., red.) er kommet med deres egne Android-mobiler, vil andre producenter som Dell, Kyocera og LG Electronics snart hjælpe med at få Android-markedet til at vokse,« udtaler Ramon Llamas.

Men også kategorien Windows Mobile, hvor Microsofts nye mobilplatform Windows Phone 7 må antages at høre ind under, går lysere tider i møde. Ifølge IDC ventes Windows Mobile at gå fra 6,8 procent af markedet i år til 9,8 procent i 2014.

I hårde tal vil markedsandelen af resten af de store mobilselskabers platforme fordele sig således i 2014, ifølge IDC:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nokias Symbian er stadig markedsførende med en andel på 32,9 procent, hvilket dog er et fald på 18 procent i forhold til de nuværende 40,1 procent i 2010.

Symbian har I mange år været Nokias 'hus-mobilplatform', men blev tidligere på året lagt ud som et open source-projekt under organisationen Symbian Foundation. Nokia satser i stedet på sin egen, Linux-baserede Meego-platform til smartphone-markedet, hvorfor Symbians nedadgående kurve måske ikke overrasker.

**LÆS OGSÅ **Frit slag for alle: Nu er Symbian rendyrket open source

Blackberry OS fra Research In Motion vil have oplevet et mere beskedent fald på 3,5 procent i 2014, hvilket bringer selskabet ned på 17,3 procent i 2014 sammenlignet med 17,9 i 2009.

For Apples IOS lyder forudsigelserne til gengæld på intet mindre end et fald på 25,8 procent i 2014, hvilket bringer Apple ned på en markedsandel på 10,9 procent fra 14,7 procent i år.

Ifølge IDC ser smartphone-markedet dog stadig rigtigt sundt ud for resten af 2010 og 2011.

Salget af smartphones på verdensplan i første halvår af 2010 lyder på 119,4 millioner enheder, hvilket er en stigning på over 55 procent sammenlignet med 2009, oplyser IDC.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
9. september 2010 kl. 14:06

"having the Microsoft’s Bing as the only search engine justifying the decision by saying that the developers have incorporated search engine deep into the mobile OS. Owing to this deep integration it will be tricky to provide an alternate without messing up anything."

Samme problem med IE og windows. Utroligt de intet lærer.

5
9. september 2010 kl. 14:46

Samme problem med IE og windows. Utroligt de intet lærer.

De har nok lært et eller andet. Det drejer sig nok mere om, at Bing er meget vigtigere en Phone 7 (læs der er en del flere penge i reklamerne på Bing end salg af Phone 7 os). Phone 7 med Google søg er flere penge til Google Inc. Det vil ms ikke. Desværre for ms. Jeg vil ikke uden.

6
9. september 2010 kl. 16:51

Det kunne være interessant at se hvad IDC bygger deres prognoser på.

Man regner tydeligvis mere med Microsofts vaporware end markedets bedste smarphone-OS: iOS, der samtidig har de fleste applikationer.

Personligt regner jeg med to ledende OSer på områderne smartphone og tablet: IOS og Android.

7
9. september 2010 kl. 20:27

Ignorere at mange af de hardware udviklere der laver android handsets for bare et par år siden var stor (og den største) producent af windows mobile telefoner. Samt at hvis man antager at de producenter formentligt vil lave nye Windows Phone handsets vil de produkter på ingen måde vil kanibalisere de same producenters android telefon salg...

Samtidigt er der noget fundamentalt forkert med konklusionen i denne sætning.

"Han peger på, at mobilproducenter synes godt om Android, fordi platformen lader dem skræddersy deres eget bud på en smartphone-oplevelse, sammenlignet med for eksempel Apples noget mere tilknappede iPhone-platform."

Nej mobil producenterne kan ikke li android bedre end iOS, da de ikke kan få iOS selv om de gerne ville. Mobil producenterne der ikke har deres eget OS har realt se kun et valg idag hvis de vil ha et moderne mobil telefon OS og det er android. Det er ikke det samme som at mobil producenterne aktivt vælger android OS for det andet valg de har er enten at lave deres eget OS eller lade være med at lave en smartphone...

Når Windows Phone 7 kommer så vil de faktisk ha et valg og der vil vi se hvor konkurance dygtig android faktisk er... og på det amerikanske markede vil en CDMA iPhone også give folk der ikke bor i et område hvor der er dækning fra det eneste stadard GSM netværk i USA (jup det er AT&T) vil også ha et valg der hedder iPhone og Verizon.

Desuden så har android "markedes andelen" kun relevans i forbindelse med en analyse af online reklame markedet, samt en app markedet (som stort set er det samme da Googles åbentbart ikke evner at implementere understøttelse for betalings apps i store dele af verden).

Med hensyn til hardware produktion så tror jeg de enkelte mobil producenter (motorola HTC Samsung) stadig opfatter hinanden og Apple, Nokia, HP(WebOS) og Blackberry som konkurenter... og der er der 4 på smartphone markedet der har mere end 10 % og det er Nokia, Windows Mobile, BlackBerry og den der Californiske frugtproducent....

Desuden så bliver det interessant om Google bliver tvunget til at følge Oracles krav så de bliver nød til at rette bastardiserede Java som Dalvik er ind efter den almindelige Java standard... Husk at selv Microsoft med de massive jura afdeling de har stadig blev nød til at bide i støvet og følge Java standarten og de havde oven i købet en licens til Java, noget Google i kke har...

Men IDC kan sikkert forudsige markedet 4 år ud i fremtiden... imponerende intet mindre, og hvornår kom IDC sidst med en analyse som viste sig at være i nærheden af korrekt ?

/Jakob

4
9. september 2010 kl. 14:15

Det er nok en feature således de sikre at folk der bruger deres platform får en god oplevelse når de søger på noget ;) Det er der jo ikke noget galt i ;)