IDC: Amazons nye browser varsler ny æra for regnekraft som forbrugsvare

29. september 2011 kl. 09:395
Amazons Silk-browser overlader en stor del af renderingen til Amazons sky, og det varsler en ny tid, hvor enhedernes processorkraft er mindre vigtig, mener analytiker.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Amazon introducerede onsdag selskabets længe ventede nye tavle-pc, som allerede har vakt opsigt, ikke mindst på grund af en pris i USA på under 200 dollars. Men det mest interessante er måske Amazons nye browser, kaldet Silk.

Silk skiller sig ud ved at bygge videre på et koncept, som norske Opera udviklede til dets mobilbrowser Opera Mini, hvor klienten forbinder til en server, som sørger for at rendere websiderne, før de sendes til browseren.

Amazons Silk gør det samme, men bruger Amazons sky, EC2, og benytter desuden protokollen SPDY til forbindelsen mellem browseren og skyen.

Men når Amazon som en af de største leverandører af cloud computing bruger skyen på denne måde, så er det ikke blot en smart måde at kompensere for begrænset båndbredde på et overbelastet trådløst netværk på en fortovscafé, mener analysefirmaet IDC.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Selvom Silk-browseren ser lovende ud, så er det det, den varsler, der er mest interessant. Ved at overlade en del af regnearbejdet ved webbrowsing til skyen, så skiller Amazon den funktion fra selve tavlecomputeren. Der er ingen grund til, at Amazon ikke kunne gøre det med andre tjenester hen ad vejen,« skriver analytiker Tom Mainelli fra IDC i en kommentar til Amazons lancering.

Han ser med andre ord Amazons Silk som et muligt første skridt i retning af begrebet utility computing, hvor regnekraft er noget, man køber sig til hos en leverandør i stedet for noget, der foregår på den computer, man sidder ved.

Hidtil har begrebet hovedsageligt været brugt inden for grid computing til tunge beregninger, men Amazons lancering kan ses som det første skridt for at udbrede det på forbrugermarkedet og til mere trivielle formål.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
29. september 2011 kl. 13:12

Hvad skulle vi dog gøre uden hæren af eksperter og analytikere til at minde os om at vand er vådt m. v.

6
29. september 2011 kl. 14:22

Hvad skulle vi dog gøre uden hæren af eksperter og analytikere til at minde os om at vand er vådt m. v.

Ja, vand er vådt, og lige så forudsigeligt er det åbenbart at firmaer som Google, Facebook og nu Amazon står i kø for at blive mellemled i dine internetransaktioner, som ikke rager dem en papand, således at de kan overvåge og profilere dig.

Google kom med en lignende ide for et par måneder sidenhttp://www.version2.dk/artikel/google-lad-os-levere-dit-websted-med-ekspresfart-30037

Tilbage til mainframen?

3
29. september 2011 kl. 11:46

Jeg elsker det her koncept. Det at enheden ikke længere skal hente siderne er i mine øjne genialt. Som de selv siger i deres video, skal enheden ikke længere lave 10-20 samtidige forbindelser, men kan klare sig med én.

Med deres EC2 som backend bliver jeg dog lidt bekymret over sikkerhed. EC2 cacher alt hvad du laver, og hopper selv videre til sider du endnu ikke har klikket dig ind på. Hvordan forholder det sig med steder hvor du er logget ind, f.eks. netbank. Hvad med SSL? Forbinder du altid sikkert op imod EC2 og forbinder den videre via HTTPS?

4
29. september 2011 kl. 12:58

fra Amazons Q&A:http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/?nodeId=200775270

You can also choose to operate Amazon Silk in basic or “off-cloud” mode. Off-cloud mode allows web pages generally to go directly to your computer rather than pass through our servers. As such, it does not take advantage of Amazon’s cloud computing services to speed-up web content delivery.

Så det vil nok være en ide at bruge når man benytter sin internet bank. Men det virker ikke umidelbart som om der er java på den så hvis man ikke kan bruge NemID så er det efterhånden svært at lave noget som er fortroligt med den i browseren.

1
29. september 2011 kl. 10:20

er det ikke hvad opera har gjordt i længere tid ?