Ingeniør-netværk kræver national plan for sundheds-it

Både velfærdssektoren og sundhedssektoren er i fare, hvis der ikke snart kommer en langsigtet national plan for sundheds-it, lyder advarslen fra Ingeniørforeningens sundhedsteknologiske netværk.

It-infrastrukturen på sundheds- og velfærdsområdet er fragmenteret og hænger ikke sammen, og det er et problem. Det fremgår af en undersøgelse i Ingeniørforeningens sundhedsteknologiske netværk, der består af ingeniører, som til daglig arbejder med implementering og udvikling af sundhedsteknologi i både den private og offentlige sektor.

Et markant flertal af de adspurgte ingeniører mener ikke, at der fra Christiansborg er skabt de tilstrækkelige forudsætninger for en fælles it-infrastruktur. De efterlyser en større helhedstænkning, når det gælder kontakten mellem den enkelte borger og sygehuset, og savner standarder og koordinering af projekterne.

»Der er søsat rigtige mange gode projekter, og flere af dem tegner godt. Der er dog stadig brug for yderligere politisk fokus på området, hvis vi skal være på forkant med den demografiske udvikling. Der bliver stadig faxet i sundhedssektoren, hvilket ikke burde være tilfældet i 2011,« siger Trine Skou Tindborg, der står i spidsen for Ingeniørforeningens temaår Sundhedsteknologi 2020.

Hun mener desuden, at det er vitalt, at de nationale rammer for sundheds-it inddrager slutbrugere og kommuner i højere grad, og at politikerne bør træffe konkrete beslutninger.

»Der skal tænkes i helheder og på tværs af sektorer og administrative niveauer i udfærdigelsen af en national handlingsplan for implementering af sundheds-it, der gælder både stat, regioner og kommuner. Landspolitikerne bør derfor udvise mandsmod nok til at skære igennem, og beslutte hvilke systemer, der skal indføres. En højere politisk og økonomisk prioritering fra toppen, er i den grad tiltrængt,« siger hun.

Udvalgte spørgsmål fra undersøgelsen:

Mener du, at der fra nationalt hold er sikret tilstrækkelige forudsætninger for udvikling af en fælles it-infrastruktur på sundhedsområdet?

Hvordan vil du vurdere følgende problemer i forhold til anvendelse af it på sundhedsområdet?

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere