ICANN dropper salg af .org-topdomæne

3 kommentarer.  Hop til debatten
ICANN dropper salg af .org-topdomæne
Illustration: Gagodesign/Bigstock.
Topdomæne for non profit-organisationer bliver ikke overdraget til investeringsselskab.
1. maj 2020 kl. 10:27
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

ICANN, der administrerer topdomæner på internettet, har afvist Internet Society's forslag om at sælge Public Interest Registry (PIR), der håndterer .org-domænet, til investeringsselskabet Ethos Capital.

Det skriver mediet The Verge.

ICANN udtaler, at den ikke ville godkende salget af .org, fordi det vil skabe en »uacceptabel usikkerhed« for domænet med henvisning til bekymring over gæld og intentioner fra firmaet Ethos Capital.

I et blogindlæg skriver ICANNs bestyrelse, at salget ville have opgivet det nuværende fokus for PIR til fordel for »en enhed, der er bundet til at tjene sine ejeres interesser, og som ikke har nogen meningsfuld plan til at beskytte eller tjene .org-fællesskabet«. ICANN bemærkede også, at salget ville efterlade PIR med en gæld på 360 millioner amerikanske dollar, som kunne destabilisere organisationens drift i fremtiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere denne måned opfordrede Californiens statsadvokat Xavier Becerra ICANN til at afvise salget og advarede om, at salget kunne skabe risici for den operationelle stabilitet i .org-registeret. ICANNs bestyrelse gentog Becerras klager i sin beslutning.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
3. maj 2020 kl. 18:49

Det var sjovt at læse kommentaren fra "Ethos", der åbenbart er en slags altruistisk interesseorganisation, som bygger bro over den digitale kløft:

Ethos and ISOC condemned the choice. “Today’s action opens the door for ICANN to unilaterally reject future transfer requests based on agenda-driven pressure by outside parties,” said Ethos in a statement. “Although the Internet Society respects ICANN’s role in supporting the Internet’s technical coordination functions, we are disappointed that ICANN has acted as a regulatory body it was never meant to be,” said ISOC. “Despite ICANN’s decision, <strong>our work to connect the unconnected and strengthen the Internet will continue.</strong>”

2
1. maj 2020 kl. 13:01

..få en lille krølle på historien om ICANN, så sælger de glædeligt domains i bulk (dvs. du kan købe f.eks. 1000 domainer af vilkårlige og intetsigende navne), som selvfølgelig kun har værdi til SPAM. Det er min påstand, at det er den primære årsag til vi stadig har SPAM i dag, men ICANN og deres forhandlere, tjener jo penge på det, så viljen til at få det stoppet er meget lille. De burde selv få frataget retten til at adm. domains.

1
1. maj 2020 kl. 11:26

??