IBM’s Watson stiller op til præsidentvalget

9. februar 2016 kl. 07:348
En gruppe, der kalder sig The Watson 2016 Foundation har lanceret en kampagne, der skal gøre IBM’s tidligere stormester i Jeopardy til USA’s næste præsident.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Glem alt om Clinton, Sanders og hele den republikanske skare af præsidentkandidater med Donald Trump i spidsen. USA’s næste præsident hedder Watson og er en robot.

I hvert fald hvis det står til The Watson 2016 Foundation, som ifølge deres hjemmeside ikke har nogen forbindelse til IBM. Gruppen har igangsat kampagnen Watson for President, som skal forsøge at køre robotten i stilling til det ovale kontor. Det skriver PC World.

Watson er en såkaldt Question Answering-robot (QA), som er programmeret til at kunne lagre store mængder data og sortere i den data for at svare på spørgsmål stillet af mennesker.

»Det er en opgave, som politikere har på daglig basis - inklusiv præsidenten - og det kan blive gjort mere passende og effektivt af en kunstig intelligens,« lyder det fra gruppen bag Watson for President.

Naturligvis en spøg - på en måde

Teknologien blev for alvor bevist i 2011, da Watson besejrede to tidligere stormestre i Jeopardy i USA, og senest har Watson fået job som redningsmand for IBM’s økonomi ved at finde svar på sundhedsspørgsmål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det job kan Watson trods alt nok godt fortsætte med at have fokus på.

Præsidentkampagnen er naturligvis blot et gimmick, men idémagerne efterlader alligevel noget stof til eftertanke. Ville der blive truffet mere rationelle politiske valg, hvis verden var styret af en hyperintelligent robot?

»Ligesom mennesker har ansigtsudtryk til at formidle følelser, kan Watson ændre sin visuelle form for at udtrykke graden af sikkerhed i et valgt svar. Ville landet ikke være bedre, hvis alle politikere var så transparente?« skriver Watson for President på deres hjemmeside.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
11. februar 2016 kl. 22:45

Kunne blive til en ny Terminator film... "Nej det var SÅDAN at Skynet kom til magten"

4
9. februar 2016 kl. 17:32

Der har netop været et indslag om Watsons opstilling på DR2. Studieværten udbryder begejstret, at såfremt Watson var præsident, så ville det jo sikre de objektivt bedste beslutninger uden skelen til personlige interesser....

????????????????????????????????

Hvordan det? Jeg er rystet over, at en journalist kan lukke sådan noget gy..... ud!

3
9. februar 2016 kl. 17:15

Som modsvar har Republikanerne opstillet ELIZA - en elektronisk forbedret udgave af Sarah Palin.

2
9. februar 2016 kl. 13:23

På det felt vil Watson komme til at mangle en del, med mindre den omprogrammeres. Eller skal vi bare stave til U R E A L I S T I S K

1
9. februar 2016 kl. 07:58

"Ville der blive truffet mere rationelle politiske valg, hvis verden var styret af en hyperintelligent robot?"

Rationelle? Som i "værdifri"?

Politik kan ikke føres uden at tage stilling til, hvilke menneskelige værdier man lægger vægt på. Hvem skal programmere Watson og til hvad?

Jeg gyser ved tanken...Det er vel dybest set mest rationelt helt at afskaffe mennesker - de er så besværlige....