IBM's kunstige intelligens i debat med IBM's kunstige intelligens: Emnet var kunstig intelligens

Illustration: Graham Carlow for IBM / Flickr.com
Enheden skulle skiftevis tale for og imod, om kunstig intelligens vil gøre mere skade end gavn.

IBM's Project Debater – en robot, der er designet til at debattere filosofiske emner og påstande – har været i debat-duel med en mildest talt utrolig ligeværdig modstander, nemlig IBM's Project Debater.

Robotten var på besøg på Cambridge University, hvor den i en dyst med sig selv skulle tale både for og imod den kunstige intelligens' samlede evne til at gøre mere godt end ondt for menneskeheden.

Det skriver Apnews.com.

Project Debater argumenterede for, at kunstig intelligens »ikke vil være i stand til at træffe en moralsk korrekt beslutning, fordi moral er en unik karakteristik ved et menneske«.

Robotten påpegede derudover, at »kunstig intelligens kun kan tage beslutninger, som den i sidste ende på forhånd er programmeret til at kunne træffe, og at det ikke er muligt at programmere for alle tænkelige scenarier. At det er en kvalitet, som kun mennesker besidder«.

Læs også: Menneske vandt debat med IBM's kunstige intelligens

En stor fordel

Omvendt argumenterede IBM's Project Debater for, at kunstig intelligens vil være »en stor fordel, fordi den kan give mennesker mulighed for at slippe for kedelige og gentagelsesprægede opgaver«.

IBM har crowdsourcet input fra 1.100 studerende ved Cambridge University og leveret svarene til Project Debater.

Derefter skulle robotten kategorisere argumenterne, rangere de bedste svar, filtrere grammatiske fejl fra og derefter præsentere et fem-minutters argument.

I tidligere debatter, hvor Project Debater har diskuteret med mennesker, har robotten modtaget input fra nyhedsartikler til at forme sine meninger.

Læs også: Project Debater: IBM lancerer kunstig intelligens, som kan debattere

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere