IBM klar med Watson-software der forhindrer genindlæggelser på hospitaler

IBM har lanceret et nyt softwareprodukt til hospitalerne, som kan bruges til at få orden i alle de uordnede data ved hjælp af business intelligence og data mining.

IBM har lanceret et nyt softwareprodukt til hospitalerne, som kan bruges til at få orden i alle de uordnede data, der findes og produceres konstant i lægeverdenen. Det skriver Eweek.

Et pilot-studie fra Southeast Texas Medical Associates viser faktisk, at softwaren kan give 22 procent færre genindlæggelser.

Teknologien hedder Content and Predictive Analytics og er i familie med Watson-softwaren, der blev kendt, efter en Watson-computer under stor pressebevågenhed slog de bedste Jeopardy-mestre i spillet.

Systemet kan forstå tale og trække kliniske data ud af store, ustrukturerede datamængder som lægens noter, registreringsblanketter og dokumenter, der er blevet smidt ud. Alt dette skal kunne forstå patientens historie og forudsige, hvad der sker i fremtiden i patientens sygdomsforløb.

Det nye program arbejder sammen med IBM’s Healthcare Integration Framework, som involverer integration af data warehouses, business intelligence, ’Master Data Management’ og avanceret sagsbehandling.

Desuden kombinerer systemet også funktionerne fra IBM’s Content Analytics - et program, der analyserer teksten i medicinske journaler for at støtte læge i at tage de rette beslutninger.

Seton Healthcare Family, som er et sundhedsvæsen i Texas, bliver de første til at anvende den nye software i fuld skala. Hospitalet håber på at kunne reducere genindlæggelser, få færre dødsfald og give bedre pleje til patienterne ved at have bedre adgang til kliniske informationer og informationer om operationer.

Softwaren benytter sig af funktioner som søgning i systemer, overvågning, udforskning og afrapportering, skriver Eweek.

På den måde kan lægen bedre forstå mønstre og afvigelser i en patients sygdomsforløb.

I et studie af softwaren kunne IBM identificere de 40 procent af de medvirkende patienter, som var rygere, kun ved at se på de ustrukturerede data i lægernes noter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Louise Klint

Jeg skal lige love for, at der leveres nogle fancy buzzwords om teknologien i artiklen. Som når hårshampooen skal være med ”patenterede liposomer”, eller hvad det alt sammen hedder, for virkelig at have effekt.

Desuden kombinerer systemet også funktionerne fra IBM’s Content Analytics - et program, der analyserer teksten i medicinske journaler for at støtte læge i at tage de rette beslutninger.

Såkaldt beslutningsstøtte for 10 år siden. Jeg gyser ved tanken. Det må have været hasarderet. (Når man betænker, hvad vi siden har erfaret/lært).

  • 0
  • 0
#4 Henning Wettendorff

“I et studie af softwaren kunne IBM identificere de 40 procent af de medvirkende patienter, som var rygere, kun ved at se på de ustrukturerede data i lægernes noter.”

Version2 har vist oversat/forstået procenterne forkert: “They smoked cigars, and at least 40 percent of the time you can find that in the unstructured text, but the EMR might still show they’re a nonsmoker,”

https://www.eweek.com/enterprise-apps/ibm-launches-health-care-analytics...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere