Watsons AI muliggør stemmekommandoer i Star Trek VR-spil

Illustration: Screenshot, Ubisoft
I det kommende VR-spil fra Ubisoft 'Star Trek: Bridge Crew' vil det være muligt at tale-kommunikere med NPC-besætningen ved hjælp af AI fra IBM's Watson.

Der er godt nyt til alle hel- og halvtids trekkies ude bag skærmen.

IBM Watsons AI-platform vil nemlig gøre stemmekommandoer muligt i Ubisofts VR-satsning Star Trek: Bridge Crew. Det skriver Venturebeat.

Gennem stemmekommandoer vil spillerne have mulighed for at interagere med det øvrige mandskab om bord på USS Enterprise. AI'en skal altså bruges til at give en ordentlig kommunikation mellem spilleren og NPC'erne (non playing characters) i spillet.

»Vi har været ivrige efter at finde den rette måde at bruge interaktiv tale på til at forbedre den omsluttende og interaktive oplevelse, som VR kan tilbyde,« siger David Votypka, kreativ direktør ved Red Storm Entertainment, en del af Ubisoft Studio, i en pressemeddelelse.

»Watson giver captains i Star Trek: Bridge Crew mulighed for at bruge kommandoer til NPC-besætningen på samme måde, som de ville gøre til en menneskelig besætning: ved at bruge deres stemme. IBM leverede en cloudbaseret løsning, som var nem at integrere uden at fylde for meget i kode eller ydeevne.«

Star Trek: Bridge Crew udkommer den 30. maj til Oculus Rift, HTC Vive og Playstation VR.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bente Hansen

Det bliver måske et af de første "rigtige" spil, som viser værdien af VR.

Der mangler stadigt (ordentligt) indhold, selv om der er rigtige mange små søde spil, som viser potentiale.

Men 3d programmet som udvider Microsoft Flysimulator til 3D, hvor alle knapper og instrumenter i cockpittet virker. Det er også fint. Men viser også at der "lige" mangler lidt i opløsning, før vi er der. En faktor X2, altså 4 gange højere opløsning vil nok være fint. SÅ om 3-6 år.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere