IBM vil hjælpe private skyer på vej med hardware

Private skyer er det næste skridt i udviklingen af cloud computing og virtualisering, men det forudsætter en nem udrulning, mener IBM.

LAS VEGAS: IBM vil gøre det lettere for større virksomheder at opbygge deres egen cloud computing-infrastruktur til at lancere private skyer med selskabets nye CloudBurst hardware, som blev afsløret i dag på selskabets kundekonference Impact 2009 i Las Vegas.

CloudBurst er en såkaldt appliance, som er beregnet på at optimere udrulningen af images i private skyer.

Når man taler cloud computing, så er den første og vigtigste forudsætning virtualisering, og det kræver images, som kan virtualiseres.

IBM's CloudBurst er baseret på IBM's WebSphere applikationsserver og giver mulighed for at bruge images til WebSphere i en cloud computing-arkitektur.

For IBM gælder det om at kunne bygge en bro mellem Service-Orienteret Arkitektur, eller SOA, på WebSphere og Cloud Computing. I dag sker cloud computing hovedsageligt som offentlige skyer som Amazon.com's EC2, men IBM forudser, at flere store virksomheder vil bygge deres egne skyer.

Men hvis private skyer skal være effektive, kræver det ifølge IBM, at virksomheden også tænker i SOA.

»Der er ingen firmaer, som har lyst til at opsamle mere overlappende it. Alle vil dele, og det er essensen af SOA,« siger Steve Mills, underdirektør for IBM Software.

For mange kunder er offentlige skyer ikke så forskellige fra traditionel outsourcing. De private skyer er derimod anderledes, fordi det sker internt i organisationen. Det giver mange friheder, men er endnu et begreb, som mange virksomheder ikke er klar til at omfavne fuldt ud.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere