Forbered dine systemer på at flytte i skyen - selvom de stadig bor hjemme

Dine applikationer skal kunne flyttes, også selvom du lige nu ikke har planer om at lægge dem i en offentlig sky. Sådan lyder rådet fra IBM's cloud-ekspert.
Martin Wolfe, Global Cloud Architect Leader, IBM

Selvom du på nuværende tidspunkt ikke har planer om at lægge dine systemer i hænderne på en cloud computing-udbyder, så bør du alligevel opbygge systemerne, så de en dag kan flyttes. Det mener IBM's globale cloud enterprise-arkitekt, Martin Wolfe.

»Muligheden for at kunne migrere er helt central, og vi forsøger at få det ind så tidligt som muligt i processen,« siger Martin Wolfe til Version2.

Bortset fra Software-as-a-Service og enkelte afgrænsede tjenester, så er de fleste organisationer endnu kun på det stadie, hvor de måske overvejer at opbygge en privat sky.

Det vil sige en fuldt virtualiseret infrastruktur med en høj grad af automatisering set fra it-afdelingens synspunkt, hvor de enkelte afdelinger i organisationen selv kan sætte nye tjenester op, og hvor der bliver afregnet internt for ressourceforbruget.

Det næste logiske skridt derfra er imidlertid såkaldte hybrid-løsninger, hvor man eksempelvis kan trække på ekstra regnekraft fra eksterne leverandører, når der er ekstra belastning på systemerne.

»Selv, hvis du kun overvejer en hybrid-løsning, så skal du stadig være helt klar over, hvordan de forskellige cloud-tjenester kan tilføje værdi til din forretning,« siger Martin Wolfe.

Ved at være parat fra begyndelsen til at flytte systemerne eller åbne for tjenester fra andre cloud-udbydere, så kan man ifølge Martin Wolfe bedre opnå nogle af de store fordele ved cloud computing.

»Blandede miljøer er praktiske, og sådan ser den virkelige verden ud, så det er vigtigt at kunne administrere sådanne miljøer centralt, og evnen til at migrere er en nøgle, for på et tidspunkt vil du have et workload, som du vil flytte ud i skyen,« siger Martin Wolfe.

Selv for den private sky er hovedtanken, at man skal optimere sin infrastruktur og mindske omkostningerne, og derfor giver det ifølge Martin Wolfe god mening at være parat til at flytte opgaver ud til en leverandør, som kan gøre det bedre og billigere.

En vigtig best practice er ifølge Martin Wolfe, at man fokuserer på at lave sin infrastruktur service-baseret. Serviceorienteret arkitektur har længe været mantra hos IBM, men cloud computing handler også om, at man netop tilbyder nogle tjenester til sine interne kunder i organisationen snarere end at tilbyde dem eksempelvis en bestemt server.

»Du skal også forstå de forretningsprocesser, som dine services skal bruges af, og du skal vide, hvor i processen de indgår,« siger Martin Wolfe.

Man skal også på forhånd være klar over, hvilke lovmæssige konsekvenser der kan være, hvis man senere flytter noget ud i en offentlig sky. Eksempelvis skal man vide, om man kan flytte en bestemt del af sin infrastruktur uden at overtræde EU's regler om databeskyttelse.

»Hvis du eksempelvis bruger skyen til at teste nye funktioner og bagefter migrerer fra skyen og ind i din egen infrastruktur, så ville du maskere dine testdata, når du bruger dem i skyen,« siger Martin Wolfe.

Det kan derfor være en god idé fra starten at tænke over, hvordan man kan maskere sine data, også når man flytter produktionsdata fra sin egen infrastruktur ud i skyen.

Tilsvarende bør man sørge for at opbygge sine systemer, så de er sikre i sig selv, frem for at sikkerheden afhænger af den ydre sikkerhed omkring dem.

Virksomheder, som i dag vil migrere mellem skyer kan gøre det, men ikke uden en vis portion arbejde. Der arbejdes på at udarbejde standarder for cloud-miljøer, som skal gøre det lettere at flytte fra én sky til en anden, men de er endnu ikke færdige.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017