IBM-system skaber - stadig - betalingskaos hos Region Sjælland

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Et Oracle-system fra IBM har givet Region Sjælland store problemer med at betale regninger til tiden, siden det blev indført i juni. Lige nu er der 35.000 ubetalte regninger for i alt 400 millioner kroner.

Har du leveret varer til Region Sjælland, er der lige nu omkring ti procents risiko for, at du ikke får dine penge til tiden.

Et økonomisystem, som blev indført i juni efter en solid forsinkelse, fungerer nemlig stadig meget dårligt, og det går ud over mange leverandører, som må vente længe på deres tilgodehavende. Lige nu er betalingsfristen overskredet for 35.000 ubetalte regninger for i alt 400 millioner kroner. Det skriver Ekstra Bladet.

Bag systemet, som de ansatte mener er ’dræbende langsomt’ og skulle skrottes, står IBM, som har brugt Oracle-teknologi til opgaven.

Version2 skrev i september om, hvordan regningerne hobede sig op hos Region Sjælland, som derfor måtte overgå til manuelle nødprocedurer. Dengang lovede IBM, at man inden for kort tid ville løse flere af de fejl, der udløste problemerne.

Læs også: Nyt it-system skaber kaos: Region Sjælland kan ikke betale regningerne

Men fire måneder senere er betalingsproblemerne stadig massive hos Region Sjælland, som forventer at få styr på de ubetalte regninger fra 2013 i løbet af en måneds tid.

It-problemerne betyder, at nogle leverandører nægter at forsyne Regionen med nye varer, før de har fået alle deres penge, eller må true med inkasso.

Version2 følger op på sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kristian Sørensen

Jeg kan kun opfordre firmaerne til at behandle dette som enhver anden restance sag.

Send rykkere og pålæg rykkergebyr efter lovens muligheder for dette.

Send Regionen til Inkasso efter lovens procedurer.

Hvis begge disse to tiltag fejler så meld Regionen til RKI.

Hvis ikke der kommer den type pres nede fra, så får vi aldrig den offentlige sektor til at tage sig sammen og levere en ordentlig ydelse til befolkningen.

De skal ikke kunne gå hjem 14:30 og kalde det en dag, eller fortsætte i ders job, når tingene ikke fungerer.

Vi betaler verdens højeste skatter pr indbygger. Vi har krav på at få de ydelser leveret som det offentlige har tiltaget sig monopol på.

  • 3
  • 1
#2 Claus Jacobsen

er det overhovedet muligt at melde en offentlig instans til RKI? (og hvor meget skal der til før de går i betalingsstandsning?) - det her er nøjagtig den samme ramasjang som da det offentlige beordrede alle Virksomheder til at kunne håndtere digitale faktura, - også selvom det offentlige ikke selv kunne klare digitale faktura. Så adskillige mia cyklede rundt i de forskellige instansers ØK systemer - præcis som de gør nu hos Region Sjælland. Der er vist nok noget med at kender man ikke sin historie er man tvunget til at gentage den - eller hvordan er det den lyder?

Det kunne faktisk være interessant at se hvor meget i alt de egentlig skylder - nu er der jo en anden artikel der nævner at regionen har 35000 ubetalte regninger. Det er sikkert alt fra toiletpapir til konsulenter, så det samlede udestående kunne da være ret interessant at kende. Hvordan ville man behandle en privat virksomhed med 35000 ubetalte regninger?

  • 0
  • 0
#3 Frithiof Andreas Jensen

Hvordan ville man behandle en privat virksomhed med 35000 ubetalte regninger?

Måske ville man betale for eksklusive præsentationer om hvordan denne virksomhed har "aggressively leveraged cash flow" ...

Det er ikke så mange år siden at "det omrejsende konsulent-cirkus" fik penge for at holde foredrag om hvor mange penge man kunne tjene ved kradse ind med det samme og selv betale så sent som muligt, gerne først på rykkeren med trussel om incasso, og lave en database over hvilke kunder man kunne ignorere rykkergebyr og mora-rente fra, så man kunne trække den endnu længere ud med disse.

Problemet er selvfølgeligt at "alle" købte de her "kurser", selv "det offentlige". Så går det som det går.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere