IBM stopper al udvikling af ansigtsgenkendelse

Illustration: Bigstock
IBM stopper for al udvikling inden for ansigtsgenkendelsesteknologier, og tager stærk afstand fra dem i nyt brev skrevet til kongressen i USA.

IBM har netop offentliggjort en beslutning om, at virksomheden ikke længere vil tilbyde ansigtsgenkendelse eller –analysesoftware til alment brug, og man vil heller ikke forske i eller udvikle teknologien fremover.

Det skriver The Verge.

»IBM tager stor afstand til og vil ikke tolerere brugen af [ansigtsgenkendelses] teknologi, heriblandt ansigtsgenkendelsesteknologi tilbudt af andre sælgere til brug i forbindelse med masseovervågning, race-mæssig profilering, overtrædelser af grundlæggende menneskelige rettigheder og friheder eller til noget formål, der ikke stemmer overens med vores værdier og principper for tillid og transparens,« skriver Arvind Krishna, CEO hos IBM, i et brev til kongressen i USA.

Ansigtsgenkendelsesteknologi har udviklet sig meget de seneste ti år, men da det ofte er private virksomheder, der udvikler teknologien uden statsligt tilsyn, er der set eksempler på, at teknologien har udvist bias i forhold til alder, race og etnicitet. Det kan gøre teknologien usikker at bruge i for eksempel politiets arbejde.

»Vi tror på, at tiden er inde til at begynde en national dialog omkring, hvorvidt ansigtsgenkendelsesteknologi skal bruges eller ej, og om teknologien skal tages i brug af lokale politienheder,« skriver Arvind Krishna.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Kjeld Flarup Christensen

Man kan ikke "affinde" sådan en opfindelse. Kun affinde sig med den.

Som jeg læser det, så er afvisningen ikke principiel, men bunder mest i nogle race problemer. Altså hvis teknologien kunne genkende sorte, så var det OK?

Så er det jeg spørger, hvor har det betydning? Hvilke applikationer er det, som åbenbart selvstændigt tager stilling til noget uden menneskelig indbladning blot på baggrund af ansigtsgenkendelse.

Var det ikke den slags applikationer man skulle tage afstand fra i stedet.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere