IBM står foran dansk fyringsrunde

24. februar 2015 kl. 12:205
Efter internationale rygter om massefyringer hos IBM, vil en række medarbejdere i Danmark onsdag få den ubehagelige besked, erfarer Version2.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere medarbejdere i IBM’s danske afdeling vil onsdag blive mødt af en afskedigelse, erfarer Version2.

Det har ikke været muligt at få bekræftet antallet af medarbejdere, der skal afskediges, eller årsagen til fyringsrunden.

Flere internationale rygter har på det seneste svirret om den hidtil største massefyring i historien, der skulle gælde 26 pct. af teknologivirksomhedens stab på verdensplan - eller op mod 110.000 medarbejdere. Rygterne er siden blevet afvist af IBM, der ganske vist har indrømmet en række 'omstruktrureringer', som skulle gælde flere tusinde mennesker, men langtfra det oprindelige tal.

IBM havde lige knap 2.600 medarbejdere i Danmark i 2014, men det er uvist, hvor stor en procentdel af disse der må forlade jobbet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et andet rygte har gået på, at der også sker fyringer i IBM’s afdelinger i resten af de nordiske lande i øjeblikket, men det er forkert og skulle kun dreje sig om Danmark indtil videre, erfarer Version2.

Fyringer efter dårligt regnskab og faldende salg

Nyheden om fyringerne hos IBM lander, efter at selskabet blandt andet leverede et skuffende kvartalsregnskab for hele koncernen sidst i 2014. Her var indtjeningen blandt andet faldet med 11 pct.

IBM har de seneste år kæmpet mod et faldende salg inden for især system- og teknologidivisionen, hvor salget af server- og storage-løsningerne har skuffet.

Flere og flere virksomheder har taget skridtet væk fra de store lokale serverløsninger, hvor IBM sad tungt på markedet, og har flyttet data ud i skyen. Her får selskabet blandt andet hård konkurrence fra selskaber som Amazon, Microsoft og Google.

Amazon sidder tungt på førstepladsen med en samlet andel på knap 30 pct. af verdensmarkedet for cloudbaserede infrastrukturtjenester. Herefter kommer Microsoft med 10 pct., IBM med 7 pct. og Google med 5 pct.

IBM kan heller ikke følge med væksten hos alle sine konkurrenter, hvor Microsoft næsten har fordoblet omsætningen inden for cloudtjenester på blot et år, mens IBM har haft oplevet en stigning på 48 pct.

IBM ønsker ikke at udtale sig i sagen.

Opdateret den 25. februar 2014 kl. 11.10 med korrekt medarbejdertal for IBM Danmark.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
24. februar 2015 kl. 14:12

Mon denne historie får lige så megen pressebevågenhed som gårsdagen Apple-historie? Mit bedste gæt er, at IBM vil fyre flere og med højere uddannelser end Apple ansætter i Viborg. Altså et nettotab af arbejdspladser og it-kompetencer set over ugen.

4
24. februar 2015 kl. 15:19

@Palle Due Larsen

Jo jo, men hvor noget slutter, er der noget andet, der begynder. Det er jo ikke været et spg. om at fyre dårlige medarbejdere når man nu er på fjerde, femte eller sjette fyrings runde. Og det har det ikke på de sidste par hold man har skåret væk.

Når det gælder IT faglige personer, kan jeg kun opfordre firmaer der mangler medarbejdere til at tage for sig af 'retterne'. Der kommer helt klart nogle super kvalificerede folk i spil. Også folk med international erfaring. Jeg ville dog være lidt kritisk når det kommer til mellemledere... der er altså nogle rådne tomater imellem :)

// Jesper has been there.

3
24. februar 2015 kl. 14:24

Mit bedste gæt er, at IBM vil fyre flere og med højere uddannelser end Apple ansætter i Viborg. Altså et nettotab af arbejdspladser og it-kompetencer set over ugen.

God - men trist - pointe, Palle.

Nu er IBM-fyringerne jo nok et udslag af kæmpens globale krise, men derfor kunne man stadig ønske sig nogle politikere, som ikke kun var til skåltaler og snore-klipning, men som i stedet magtede at overskue de store linier. Det sidste er der naturligvis ikke meget champagne i ...

1
24. februar 2015 kl. 13:21

IBM har omkring 3.700 medarbejdere i Danmark

Jeres tal må være tussegamle. Ifølge CW havde IBM DK 3800 medarbejdere i 2010, men havde reduceret med omkring 1000 i 2013.

5
25. februar 2015 kl. 11:11

Tak for observationen. Der stod 3.700 medarbejdere på IBM's hjemmeside, men det rigtige tal for 2014 er lige knap 2.600.

/Elías, V2