IBM søger indlysende patent til webformularer

Validering af input i webformularer i realtid er hverdagskost på nettet, men alligevel er IBM ved at søge patent på denne funktion.

En stump kode, der i realtid kan validere inputtet i en webformular. Denne banebrydende opfindelse har IBM søgt om patent på, og det amerikanske patentkontor er nu ved at behandle ansøgningen, som blev indleveret tilbage i 2007, skriver Slashdot.org.

IBM beskriver selv opfindelsen med et eksempel om, at Social Security-numre - amerikanernes svar på CPR-numre - kan blive indtastet både med og uden bindestreger af brugerne. Det kan give problemer ved webformularer, og fire IBM-ansatte har derfor fundet en løsning på problemet, lyder det i ansøgningen.

Med brug af Javascript får brugeren med det samme at vide, at for eksempel en bindestreg ikke er tilladt i inputfeltet, hvis det bliver indtastet, i stedet for blot at få en fejlmelding for hele inputfeltet efterfølgende.

Slashdots læsere er dog ikke imponerede over IBM's opdagelse og linker i kommentarerne til en række eksempler på, at en tilsvarende funktion har været almindelig kendt og brugt i årevis.

Ifølge digi.no har IBM i flere år været det firma i verden, der fik flest patenter godkendt hos de amerikanske patentmyndigheder. Firmaet har en lang liste over patenter, som ikke vil blive håndhævet, men som er optaget rent defensivt, for at undgå at konkurrenter sætter sig på vitale teknologier.

Om webformular-patentet kommer i denne kategori, hvis patentet skulle blive udstedt, melder historien intet om.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Niels Dybdahl

Og hvis man læser lidt flere kommentarer på slashdot, så er der også en som nævner at patentet går på en engine, som tager et regulært udtræk til at beskrive hvad der er tilladt og så kan highlighte de dele af brugerinputtet som gør at inputtet ikke er gyldigt. Så brugeren får ikke bare at vide at "den indtastede information er forkert", men får også at vide hvad der er forkert.

 • 0
 • 0
#3 Hans Schou

s/[^0-9]//g

Ovenstående regex betyder: fjern alt der ikke er tal.

Fx bliver '31/12/99-9999' til '3112999999'

Og hvis CPR nr så er valid efter stripning, behøver man jo ikke fortælle den dumme bruger, at han er dum.

Jeg syntes iøvrigt at det på et tidspunkt var dgs.dk der ikke kunne finde ud af telefonnumre, hvis man copy/paste et ind hvor der var mellemrum. Jeg syntes heller ikke jeg har set nogen web-shop tage imod dankort mellemrum. Så hvis dette patent bidrager til at nogen ændre på deres systemer, så er det da ikke helt dårligt.

 • 0
 • 0
#4 Lars Gregersen

Nu mener jeg jo heller ikke at det er et patent eller en nobelpris værdigt at lave et script, der kan fjerne bindestreger i personnumre eller mellenrum i telefonnumre, men det er ikke det samme som at man bare automatisk skal fjerne alt hvad man ikke lige kan genkende.

Man skal i hvert fald sørge for at brugeren har mulighed for at se hvad man har genkendt af det indtastede. Hvis ovenstående udtryk anvendes på et input, hvor brugeren har brugt o istedet for 0 (nul) o.lign. kan det være svært at fortælle brugeren præcis hvad der er gået galt - og hvor.

 • 0
 • 0
#5 Erik Klausen

Det er nu ikke metodens anvendelighed, der er interessant her. Det interessante er at IBM tager patent på en helt almindelig algoritme, som enhver programmør opfinder og koder før eller siden. Der kan næppe være lagt de store anstrengelser i udviklingen, men til gengæld kan patentet genere alle udviklere, som uforvarende kan komme til at forbryde sig mod patentet. Det viser med al ønskelig tydelighed problemerne i software-patenter.

IBM siger så at de ikke vil håndhæve patentet; de tager patentet for en sikkerheds skyld, for at andre ikke skal patentere og håndhæve. Det skal nok passe, men det burde ikke være nødvendigt. I stedet burde patentet kunne omstøes på grund af manglende værkshøjde.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere