IBM skiller sig af med EDB Gruppen

Hidtil har IBM ejet godt 50 procent af aktierne i EDB Gruppen, men nu har en kapitalfond købt andelen, og lagt bud ud på resten af aktierne.

IBM er ikke længere den dominerende ejer af EDB Gruppen. En kapitalfond har netop overtaget IBM's aktieandel på lige godt 50 procent af aktierne. Det oplyser EDB Gruppen i en henvendelse til Københavns Fondsbørs.

Det er selskabet Cidron IT, der overtager IBM's aktier til en kurs på 166, hvilket giver en pris på lige over 300 millioner kroner. Cidron IT er helt ejet af kapitalfonden Nordic Capital Fund, der også har investeret i redningstjenesten Falck og medicinalselskabet Nycomed.

Cidron er også ude efter de resterende aktier og har lovet aktionærerne en præmie, hvis de slår til hurtigt. IBM har fået en kurs på 166 kroner per aktie, mens de resterende aktionærer kan se frem til en kurs på 170, hvis de beslutter sig for at skille sig af med EDB Gruppe-aktierne.

Formålet med opkøbet er ifølge meddelelsen til fondsbørsen at styrke EDB Gruppens position ved øget vækst og opkøb.

EDB Gruppen blev stiftet i 1977 og i 1993 overtog IBM aktiemajoriteten i selskabet og har siden bibeholdt den. I 2007 havde selskabet en omsætning på 911 millioner kroner og et overskud på 72 millioner kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Søren Loft Andersen

Ifølge EDB-gruppens pressemeddelelse, er hensigten med overtagelse af 90% af aktierne, at afnotere EDB-gruppen fra børsen, og "videreudvikle" selskabet i et 3-7 årigt perspektiv.

Det lyder som et klassisk eksempel på selskabstømning. Om 3-7 syv år, er EDB-gruppen belånt til op over skorstenen, der er skåret helt ind til benet mht. antallet af medarbejdere, evt. ejendomme og andet af værdi er frasolgt. Alt sammen i "udviklingens" navn.

Hvis det lykkes at afnotere selskabet fra børsen (dvs. at erhverve de resterende aktier - 90%), kan ingen få et detaljeret indblik i virksomhedens regnskaber og organisationsstruktur. Men formentlig har de nye ejere scoret et kæmpe afkast på 20% om året. Og det afkast er det eneste det handler om. Også for ledelsen, der sikkert forgyldes for loyalt at føre kniven.

Meget betryggende, at vores skatteminister netop har afvist at regulere kapitalfondenes gøren og laden... og dermed endnu en gang blåstempler selskabstømning som en legal måde at tjene penge på. Bye bye EDB-gruppen (og TDC, for den sags skyld)...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere