LEO Pharma i trecifret millionaftale: Outsourcer al it-drift og 16 medarbejdere til IBM

LEO Pharma har underskrevet en global millionaftale om it-outsourcing med IBM. 16 danske it-folk fra medicinalvirksomheden flytter over til it-giganten som konsekvens.

Danske LEO Pharma lægger nu sin it-drift i hænderne på IBM gennem en outsourcing-aftale, der strækker sig over fem år og er et trecifret millionbeløb i kroner værd.

Medarbejderne har tirsdag i sidste uge fået besked om aftalen, og den betyder blandt andet, at 16 it-medarbejdere i firmaet flytter over til IBM eller selskabets underleverandører.

Det er farma-virksomhedens store debut inden for it-outsourcing, fortæller it-chef i LEO Pharma, Bo Bendsen:

»Vi har det hele in-house lige nu, så på den måde er vi førstegangs-outsourcere. Spørgsmålet var, om vi skulle vi fortsætte med at drive det selv, eller kunne vi finde en aftale med en ekstern leverandør,« siger it-chefen til Version2.

Drift på fire kerneområder

Virksomheden, der har hovedsæde i Ballerup og beskæftiger cirka 5.000 ansatte på verdensplan, gennemførte sidste år en analyse af it-driften, og resultatet af den var altså klar i sidste uge.

Konkret outsourcer LEO Pharma rub og stub af driften inden for området support and operations. Det omfatter fire områder, som er virksomhedens datacentre i hele verden, netværk, servicedesk samt on-site support.

Formålet er at gøre LEO Pharma mere parat til fremtidig vækst og ekspansion, fortæller Bo Bendsen.

»Det betyder, at vi får mere fleksibilitet på vores services og bedre mulighed for at skalere ved eksempelvis opkøb og organisk vækst. Derudover opnår vi en standardisering, så vi får den samme gode kvalitet af services i hele verden. Et ekstra punkt er sikkerheden, hvor vi tror, at IBM er den rigtige til at højne niveauet mere end i dag. Det er vigtigt, når man ser på cyber crime i dag,« siger Bo Bendsen.

Ifølge Version2's oplysninger følger et tocifret antal ansatte med over til IBM som en del af aftalen. Er det korrekt?

»Det er fuldstændig rigtigt. I Danmark er det 16 medarbejdere inden for support and operations og i alt cirka 29 på verdensplan. Det har været vigtigt for os, at medarbejderne kommer videre til IBM eller en af deres underleverandører, så ingen mister deres job,« siger Bo Bendsen.

Så der sker ingen afskedigelser på grund af den nye outsourcing-aftale?

»Nej, det gør der ikke.«

Skifter ERP-platform

LEO Pharma er desuden i gang med at skifte ERP-system fra BPCS, der kører på IBM's AS/400-platform, og over til tyske SAP.

»BPCS fungerer fint lige nu, men vi skal have noget nyt for at kunne være fleksible i vores måde at agere på fremadrettet. Derfor er det igen vigtigt, at vi har hele fundamentet i orden, og at vi har en velfungerende service-desk globalt,« forklarer Bo Bendsen.

LEO Pharma har siden november kørt en udbudsrunde med flere leverandører som deltagere. IBM og en anden leverandør var de to finalister, der var med under den sidste due diligence-fase.

Aftalen mellem IBM og LEO Pharma strækker sig over fem år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Nielsen

Tillykke til IBM med at lande en ny stor aftale, men jeg kan ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet når en 'naiv' IT direktør udtaler at der ikke vil ske afskedigelser i forbindelse med outsourcing.

Den største udgift til drift af IT er personale omkostninger og den eneste måde at få økonomi i en aftale er at reducere det antal medarbejder der driver de enkelte systemer eller flytte driften ud af Danmark hvor løn omkostningerne er lavere.

Det kan da som kuriosum nævnes at IBM i gennem de seneste år har afskediget (undskyld - lavet frivillige fratrædelses aftaler) med et tre cifferet antal medarbejdere i IT driften.

  • 3
  • 0
#2 Jon Linde

Stakkels medarbejdere. Stakkels IT brugere. Stakkels Leo Pharma. Stakkels Danmark. Tillykke til de Indere som snart får nyt job.

Når alle omkostninger er taget med, mangler jeg stadig at se et eksempel på at den form for outsourcing kan betale sig (hvis man ikke starter fra en komplet inkompetent it-drift/support) men måske kan Leo blive den første - det må man da håbe for dem.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere