IBM scorer forsvars-it til en halv milliard kroner

Driften af Forsvarets ERP-system DeMars skifter nu hænder fra Siemens til IBM. Opgaven har en værdi af omkring en halv milliard kroner.

IBM har vundet udbuddet på driften af Forsvarets hundedyre it-system DeMars foran de andre budgivere, NNIT, CSC, KMD, Logica og Siemens, skriver Computerworld.

DeMars er et SAP-baseret ERP-system, som Siemens har stået for driften af i den seneste aftaleperiode.

DeMars blev oprindeligt udviklet af netop IBM, som satte systemet i drift i 2004 efter en seksårig udviklingsperiode. Den samlede regning for systemet endte på 1,15 milliarder kroner.

Det har dog ikke haft nogen indflydelse på leverandørvalget denne gang, at IBM oprindeligt stod bag systemet.

»Valget er alene truffet på baggrund af de besvarelser, der er givet på tilbuddet,« siger Forsvarets it-chef, Jens Birch, til Computerworld.

IBM kommer til at stå for drift, vedligehold og videreudvikling af DeMars.

Kilder har tidligere vurderet over for Version2, at opgaven sagtens kan blive dyrere end de 400-600 millioner kroner, som Forsvaret selv har skønnet opgavens værdi til.

**LÆS OGSÅ **Forsvaret vifter med 600 mio.: Søger driftsleverandør til SAP-system

Jens Birch afviser at kommentere den endelige pris overfor Computerworld.

Kontrakten mellem Forsvaret og IBM ventes underskrevet i begyndelsen af oktober.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jimmy S. Nielsen

andetsteds her på version2 (se linket ovenfor) angives at systemet har 12000 brugere. Dette giver en pris per bruger på mellem 33000 og 50000 kr afhængig af kontraktens størrelse (400 - 600 mio kr). Det er min PÅSTAND at der umuligt kan være 12000 personer ansat i militæret der har brug for have adgang til et ERP system med henblik på styring af økonomi og resurser. Lad os for at tage et tal skyde på at 500 - 1000 personer reelt har brug for adgang til systemet, dermed er prisen oppe på 400 tkr - 1,2 Mkr pr bruger. Er dette rimeligt, (selv for et SAP system?) At der skal tre datacentre til at køre systemet for er vel ikke ekstraordinært?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere