IBM og Red Hat kritiserer Java 9's længe ventede og forsinkede modulsystem Jigsaw

Illustration: Red Hat
Jigsaw har været undervejs i adskillige år, men det er et fejldesign lyder det fra Red Hat, som bakkes op af IBM.

Både Red Hat og IBM kritiserer nu én af de mest forsinkede nyheder i Java-platformen i flere år, nemlig modulsystemet Jigsaw, som er med i Java 9. Ifølge Red Hat er modulsystemet mest bygget for Javas egen skyld og ikke som et værktøj, udviklere kan bruge i deres udrulning af applikationer.

Red Hat har fremsat kritikken i et længere blogindlæg og får opbakning fra IBM i et indlæg fra IBM på OpenJDK-mailinglisten.

Det er værd at bemærke, at hverken Red Hat eller IBM er helt neutrale i dette spørgsmål, da Red Hat har JBoss og IBM har stået i spidsen for OSGi, så begge firmaer har en interesse i alternative systemer til modularisering af Java-platformen.

Jigsaw var Suns og siden Oracles bud på, hvordan man kunne dele Java op i mindre dele, så det ikke er nødvendigt at distribuere den komplette platform, men kan nøjes med de dele, der er nødvendige for en given applikation.

Andre Java-projekter har overhalet Jigsaw

Det har imidlertid været en vanskelig fødsel, og Jigsaw er flere gange blevet udskudt til fordel for andre projekter på Java-platformen.

Kritikken fra Red Hat koncentrerer sig om, at Jigsaw ifølge Red Hat er glimrende til at modularisere Java selv, men til gengæld bliver en begrænsning for applikationsudviklere. Ifølge Red Hat er Jigsaw designet ud fra nogle brugsscenarier, som er udledt ud fra Jigsaws specifikationer, frem for omvendt.

Derfor vil det ifølge Red Hat være svært at få Jigsaw til at passe sammen med konkrete brugsscenarier, og det vil gøre det vanskeligt at samle Java-miljøet om Jigsaw og føre til en opsplitning mellem Jigsaw og eksempelvis OSGi og JBoss Modules.

Derudover har Red Hat en lang række tekniske kritikpunkter af, hvordan Jigsaw er opbygget i forhold til eksempelvis at håndtere automatisk generering af nye moduler og håndtering af konflikter mellem forskellige versioner af moduler.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere