IBM's Watson slår sig sammen med Einstein

IBM og Salesforce er gået sammen om en ny løsning, der integrerer Watson med Saleforces AI-platform, Einstein.

Det er efterhånden seks år siden, IBM's Watson vandt Jeopardy, og supercomputeren fungerer i dag som verdens hurtigste opslagsværk for medicinske journaler. Men den skal mere end det, mener selskabet bag den verdenskendte AI.

Derfor er IBM gået sammen med Salesforce om at tilbyde en ny integration til virksomheder, der kombinerer Watsons evner med Salesforces AI, Einstein.

Det skriver techcrunch.com.

Læs også: Kunstig intelligens erstatter forsikringsmedarbejdere i Japan

Kombinationen vil gøre det muligt at indhente både struktureret og ustruktureret data via Watson om f.eks. vejr, sundhed, finansielle tjenesteydelser og detailhandel og integrere dataene i Salesforces kundeplatform, forklarer firmaerne.

Ifølge de to firmaers pressemeddelelse vil det strategiske partnerskab kunne løfte ‘intelligent kundeengagement’ på tværs af salg, service, markedsføring og handel til et helt nyt niveau.

Og det er der ifølge direktøren for IBM, Ginni Rometty, god grund til at investere i:

»Inden for få år vil alle større beslutninger, personlige såvel som professionelle, blive truffet med hjælp fra AI og andre kognitiveteknologier,« siger Rometty i pressemeddelelsen.

Læs også: Massiv I/O-kapacitet skal styrke cognitive computing

Integrationen mellem Watson og Einstein forventes at blive tilgængelig i anden halvdel af 2017. Først da vil de to firmaer løfte sløret for, hvad det vil koste at gøre brug af løsningen

Hverken IBM eller Salesforce ønskede at stille op til interview om samarbejdet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anne-Marie Krogsbøll

*"»Inden for få år vil alle større beslutninger, personlige såvel som profesionelle, blive truffet med hjælp fra AI og andre kognitiveteknologier,« siger direktøren for IBM Ginni Rometty i en pressemeddelelse.

Udover at udbyde Watson mere bredt fremover vil IBM slå Watson sammen med selskabet Salesforces AI Einstein, der indtil nu hovedsageligt er blevet brugt inden for finansverdenen. Idéen er, at de to 'kunstige intelligenser' skal dække af for hinandens blinde vinkler, men det er endnu uvist, hvor gnidningsfrit de vil integrere med hinanden."*

Hvordan i alverden skal folkestyret hamle op med det? Hvem kan kræve indsigt i de algoritmer, som kommer til at styre disse systemer?

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere