IBM overtager driften af politiets it-systemer

I stedet for DXC er det nu IBM, der skal stå for driften af blandt andet politiets sagsbehandlingssystem (POLSAS).

Fremover skal drift og vedligehold af politiets centrale it-systemer varetages af IBM. Virksomheden overtager opgaverne fra DXC - som det tidligere CSC er blevet en del af.

Det står der mere om i en pressemeddelelse fra Rigspolitiet, der er at finde her.

Læs også: Politiet skal fortsætte med de gamle it-systemer – men et nyt bliver lagt ovenpå

Her står det også at læse, at de centrale it-systemer, som IBM fremover skal stå for, blandt andet dækker over kriminalregistret, politiets sagsbehandlingssystem (POLSAS) og Centralregistret for motorkøretøjer.

IBM skal overtage drift og vedligehold af systemerne de næste syv år. Det sker efter en udbudsproces, hvor også DXC bød ind.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Bjarne Nielsen

Watson

Personligt er jeg langt mere bekymret over Palantir.

Og så vidt jeg husker, så mente IBM vistnok dengang at den svenske scriptkiddie var dybt inde i Politiets systemer, at det skyldtes at CSC ikke havde konfigureret sikkerheden på den IBM mainframe korrekt, som bl.a. hostede flere af Politiets systemer. Den undskyldning kan de så ikke bruge fremover.

  • 2
  • 0
#4 Jesper Frimann

Min (mulige) bekymring gik på, om det ville øge risikoen for uheldig samkøring af disse systemer...

Det man eventuelt kunne bekymre sig om, i den her kontekst, er at IBM jo sådan defacto er ved at få et Mainframe drifts monopol i Danmark. Men tja ja.. sådan er det jo. (Godt gået Peter).

Som Bjarne allerede har skrev, så foregår samkøringen af dette jo hos Rigspolitiet. Jeg vil æde min gamle hat på, at de 'legacy' systemer vi snakker om her, kan ikke (som man ellers har solgt indkøbet af Palantir på, En google oven på eksisterende systemer) samkøres. Det er de simpelt hen ikke lavet til. Så man har jo formodentligt lavet et hel nyt system, med tilhørende database, som så opdateres fra føde/legacy systemerne.

// Jesper

  • 1
  • 0
#5 michael lundstrøm

Jeg vil æde min gamle hat på, at de 'legacy' systemer vi snakker om her, kan ikke (som man ellers har solgt indkøbet af Palantir på, En google oven på eksisterende systemer) samkøres.

Nu er det jo data som samkøres, og ikke systemer. Og naturligvis kan data samkøres, hvorfor et argument om 'at det ikke kan lade sig gøre' ikke holder.

Jeg kan ikke se IBM have en direkte inetresse i en samkøring, men de kan jo sagtens være instrumentet for en myndigheds ønske om samkøring.

Hvis man skal lede efter en konspiratorisk risiko ved IBM er det nok den, at IBM er absolut hovedleverandør af services til NSA.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere