IBM overtager driften af politiets it-systemer

8. februar 2018 kl. 13:185
IBM overtager driften af politiets it-systemer
Illustration: Pressefoto Rigspolitiet.
I stedet for DXC er det nu IBM, der skal stå for driften af blandt andet politiets sagsbehandlingssystem (POLSAS).
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fremover skal drift og vedligehold af politiets centrale it-systemer varetages af IBM. Virksomheden overtager opgaverne fra DXC - som det tidligere CSC er blevet en del af.

Det står der mere om i en pressemeddelelse fra Rigspolitiet, der er at finde her.

Her står det også at læse, at de centrale it-systemer, som IBM fremover skal stå for, blandt andet dækker over kriminalregistret, politiets sagsbehandlingssystem (POLSAS) og Centralregistret for motorkøretøjer.

IBM skal overtage drift og vedligehold af systemerne de næste syv år. Det sker efter en udbudsproces, hvor også DXC bød ind.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
2. juli 2019 kl. 09:16

Jeg vil æde min gamle hat på, at de 'legacy' systemer vi snakker om her, kan ikke (som man ellers har solgt indkøbet af Palantir på, En google oven på eksisterende systemer) samkøres.

Nu er det jo data som samkøres, og ikke systemer. Og naturligvis kan data samkøres, hvorfor et argument om 'at det ikke kan lade sig gøre' ikke holder.

Jeg kan ikke se IBM have en direkte inetresse i en samkøring, men de kan jo sagtens være instrumentet for en myndigheds ønske om samkøring.

Hvis man skal lede efter en konspiratorisk risiko ved IBM er det nok den, at IBM er absolut hovedleverandør af services til NSA.

4
9. februar 2018 kl. 11:19

Min (mulige) bekymring gik på, om det ville øge risikoen for uheldig samkøring af disse systemer...

Det man eventuelt kunne bekymre sig om, i den her kontekst, er at IBM jo sådan defacto er ved at få et Mainframe drifts monopol i Danmark. Men tja ja.. sådan er det jo. (Godt gået Peter).

Som Bjarne allerede har skrev, så foregår samkøringen af dette jo hos Rigspolitiet. Jeg vil æde min gamle hat på, at de 'legacy' systemer vi snakker om her, kan ikke (som man ellers har solgt indkøbet af Palantir på, En google oven på eksisterende systemer) samkøres. Det er de simpelt hen ikke lavet til. Så man har jo formodentligt lavet et hel nyt system, med tilhørende database, som så opdateres fra føde/legacy systemerne.

// Jesper

3
9. februar 2018 kl. 08:47

Tak for svar, Bjarne Nielsen.

Min (mulige) bekymring gik på, om det ville øge risikoen for uheldig samkøring af disse systemer...

2
9. februar 2018 kl. 08:11

Watson

Personligt er jeg langt mere bekymret over Palantir.

Og så vidt jeg husker, så mente IBM vistnok dengang at den svenske scriptkiddie var dybt inde i Politiets systemer, at det skyldtes at CSC ikke havde konfigureret sikkerheden på den IBM mainframe korrekt, som bl.a. hostede flere af Politiets systemer. Den undskyldning kan de så ikke bruge fremover.

1
9. februar 2018 kl. 07:12

... fra en amatør: Politiet, Watson, SP...... grund til bekymring (mere end før, altså)?