IBM og Rambøll vinder mest i det offentlige

IBM og Rambøll Informatik topper listen over vundne offentlige udbud, mens KMD dropper betydeligt ned.

Offentlige myndigheder bruger nu offentlige udbud i betydeligt større omfang, end de har gjort de foregående fire år. Det viser en analyse, som forskningsinstituttet Center for Digital Forvaltning (CEDI) netop har udarbejdet.

Ifølge CEDI har der fra 2006 til 2007 været en stigning på 20 procent i antallet af offentlige udbud, men samtidig har der også været en større spredning bland de leverandører, der har vundet de offentlige ordrer.

Nedgang for KMD

De fem mest anvendte leverandører tegner sig for omkring 15 procent af det samlede antal leverandørvalg, hvilket er på niveau med 2006, men sammenlignet med tidligere år er der tale om et markant fald, oplyser CEDI. I perioden 2003 til 2005 stod de fem mest benyttede it-leverandører for omkring 30 procent af alle udbud.

Det er dog stadig de store it-leverandører som IBM, Rambøll, KMD og WM-data (nu Logica), der har vundet flest udbud, men også intraneteksperterne Netmester har sikret sig en plads i top fem over de mest foretrukne it-leverandører.

IBM og Rambøll har sikret sig fem kontrakter hver, mens de øvrige tre i top 5 hver har scoret fire offentlige udbud.

Den helt store nedtur har KMD haft. I 2006 vandt KMD 12 udbud, mens den kommunalt ejede edb-central i 2004 er nede på 4.

Det er først og fremmest fagsystemer, som det offentlige har indkøbt, og det er især staten, der har opdateret deres portefølje af fagsystemer. Hvor der i 2005 blev indgået 17 aftaler om fagsystemer, så er det tilsvarende tal for 2007 29, viser CEDI's undersøgelse.

CEDI anslår, at de offentlige udbud beløber sig til en kontraktværdi på
2,2 milliarder kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere