IBM og det Hvide Hus' supercomputer skal begrænse spredningen af Covid-19

23. marts 2020 kl. 10:041
Supercomputer
Illustration: Wikipedia.
IBM og det Hvide Hus går sammen om at stille supercomputer-systemer til rådighed for forskere, der skal bruge hurtige resultater til at bekæmpe spredningen af Covid-19.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tech-giganten IBM er gået sammen med det Hvide Hus om at stille supercomputere til rådighed for forskere, der har brug for hurtige data i deres jagt på at forstå og stoppe spredningen af Covid-19.

Det skriver Zdnet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samarbejdet mellem IBM og det Hvide Hus’ kontor for Videnskab- og Teknologipolitik vil stille 16 systemer til rådighed, heriblandt IBMs Summit supercomputer, der skal bidrage forskere med 330 petaflops, 775.000 CPU kerner, and 34,000 GPU’er.

»Disse computersystemer med høj ydeevne giver forskerne mulighed for at køre et meget højt antal beregninger i epidemiologi, bioinformatik og molekylær modellering. Disse eksperimenter ville tage år at gennemføre, hvis det blev gjort manuelt, eller måneder, hvis det blev gjort på langsommere, traditionelle computerplatformer« fortæller Dario Gil, direktør for IBM forskning.

Systemerne er primært tilgængelige for amerikanske forskere, men hold fra andre lande kan også anmode om at få adgang. Her vil de projekter, hvis resultater kommer til at have den mest direkte indflydelse på sygdomssituationen, få adgang til at bruge systemerne.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
23. marts 2020 kl. 18:22

Gad vide om den computer kan gøre det godt for det manglende sundhedssystem?