IBM-nedbrud lammer Dankort-systemet

Opdateret: Et strømsvigt i IBM's driftcenter tirsdag nat slukkede for Dankort-betalinger. Nu fungerer alle Dankort-betalinger igen, oplyser PBS, mens udenlandske kort stadig driller.

Et nedbrud i IBM's driftcenter i Brøndby betød tirsdag nat, at hele Dankort-systemet blev sat ud af spillet. Mellem klokken 23.45 og cirka 1.30 var systemet helt nede på grund af et strømsvigt, fortæller PBS.

Da der igen var strøm på anlægget, kom Dankort-systemet online, men onsdag morgen var der stadig problemer gange med at få Dankort-transaktioner igennem.

»Vi ved, at en stor del af transaktionerne bliver afvist. Det er ikke geografisk bestemt, men er spredt ud over hele landet. Vi har endnu ikke overblik over, hvor stor en andel det er,« siger Pia Thomsen, kommunikationsmedarbejder hos PBS, til Version2.

Hun tilføjer, at PBS har løbende møder med IBM for at få overblik over situationen.

Klokken ni onsdag morgen faldt systemerne i hak, så alle betalinger med Dankort nu fungerer igen. Men udenlandske kort kan stadig give problemer, oplyser PBS.

Oven i problemerne med driften af Dankortet, er PBS's hjemmeside gået ned her til morgen. Pia Thomsen afviser dog, at IBM-nedbruddet også er skyld i det.

Driften af PBS-centret i Brøndby, der blev ramt, er udliciteret til IBM. En anden IBM-kunde, Arla, har også været ramt af problemer efter IBM's strømsvigt.

Opdateret 9.55

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Christian Hvid

Jeg er sikker på at IBM har både redundans og UPS i deres hosting af PBSs løsning, og forklaringen er noget mere kompliceret end et strømsvigt, men et eller andet skal den stakkels kommunikationsmedarbejder jo sige.

  • 0
  • 0
Claus Jørgensen

Der bør være redundans i systemet, så en helt anden lokation kan tage over/køre parallelt i tilfælde af nedbrud, f.eks. brand.

Det skulle der også gerne være.

Ligesom sidst er IBM vist ikke glade for at sige sandheden.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere